Susann Goksør Bjerkreim
Susann Goksør Bjerkreim

Susann synes det er pinlig å se seg selv i «Skal vi danse»

Likevel er hun «dødsmisunnelig» på kjendisene som skal i ilden denne høsten.

Høsten 2006 danset tidligere håndballproff og landslagsheltinne Susann Goksør Bjerkreim seg helt frem til finalen i «Skal vi danse».

Slått på målstreken

Sammen med Asmund Grinaker kapret hun andreplassen i konkurransen, kun slått av Kristian Ødegård og Alexandra Kakurina. Vi har tatt en prat med henne foran premien av årets «Skal vi danse» for å mimre, men også for at årets kjendisdansere skal få noen gode råd på veien.

- Uvant og veldig vanskelig

Det første som slår Susann, er kontrasten mellom «Skal vi danse» og det hun vanligvis driver med.

- Jeg husker det var en veldig feminin idrett. Ikke bare utenpå med kjoler, sminke og lange negler, men også med bevegelser, hofter og vrikking, forteller hun og legger til:

- Det var uvant og veldig vanskelig, men det var spennende å lære noe nytt. Og som alle snakker om også denne sesongen, man er i en egen danseboble.

Susann Goksør Bjerkrheim i sexy, kort rumbakjole. (Foto: Paul Weaver)
Susann Goksør Bjerkrheim i sexy, kort rumbakjole. (Foto: Paul Weaver)

Danset i ammetåka

Opplevelsen ble spesiell på flere måter for Susann. Hun hadde nettopp fått sin andre sønn, og var mer eller mindre i ammetåka store deler av tiden.

- Det var ganske stress med små unger den perioden, og et paradoks med tiden. Jeg hadde to små barn og kom løpende til trening etter å ha levert en av dem, med gulp i håret. Og før treningen begynte måtte jeg bare amme litt, sier hun.

Da var det nettopp det feminine og sensuelle som ble den største utfordringen.

- Asmund sa jeg skulle bruke speilet, være sensuell og sexy, vi skulle nemlig danse rumba. Men det finnes ikke i meg, og det er ekstra vanskelig å føle de tingene når man har gulp i håret og nesten glemt å rulle inn puppen, ler Susann.

Satt pris på Asmunds trygge armer

Høstens deltakere skal konkurrere i cha cha cha og engelsk vals i premiereprogrammet.

Susann debuterte også med engelsk vals.

- Jeg var veldig glad for å være trygt i armene til Asmund i stedet for ute på egenhånd i premieren. Samtidig var det vanskelig å vite hvordan jeg skulle stå helt riktig og bare se ut som en diamant på armen hans, forteller Susann.

Susann Goksør, Asmund Grinaker (Foto: TV 2)
Susann Goksør, Asmund Grinaker (Foto: TV 2)

- Når jeg ser på det nå synes jeg det er pinlig, legger hun til.

Lærerik tid på parketten

Susann forteller videre at hun har lært masse av dansen. Det hun kommer på aller først er:

- Dans er gøy! Men det er utrolig mange detaljer. Etter hvert som du lærer nye ting skjønner du at du er veldig langt unna å gjøre det perfekt. Jeg lærte masse av alle dansene, man får jo generell bedring og forståelse etter hvert.

En annen utfordring for håndballspilleren var danseskoene.

- Jeg brukte to uker på å bli noenlunde stabil på dem.

Kjente igjen dansen fra «lokalet»

Susanns favoritt ble jive. Hun beskriver dansen som en morsom «lekedans».

- Selv om du ikke får til alt perfekt, føler du at du danser, det swinger og det er moro. Det ligner litt på swingen jeg kjenner fra «lokalet». Kanskje det er derfor jeg likte det så godt, ler Susann.

Susann gleder seg veldig til årets sesong kommer igang. Sammen med lykkeønskninger har hun noen råd til de nybakte selskapsdanserne.

- Det gjelder å slippe kontrollen. Man må tørre det. Og så må man høre på danselæreren, de vil jo at du skal få til dette.

Finn frem skuespilleren i deg

- Jeg tror også det er viktigere å gå inn i karakter, fremfor full fokus på alle de små detaljene. Alle danser forteller forskjellige historier og jeg tror deltakerne kan vinne mye på å være den karakteren dansen krever, legger hun til og utdyper:

- Jeg husker Ingar Helge Gimle var veldig flink til det. Skuespilleren i ham kom frem når han danset. Jeg synes det var veldig synd at han røk ut så tidlig, jeg fikk alltid frysninger av å se ham i aksjon.

En annen ting vil Susann også trekke frem.

- Deltakerne må vite at de er heldige. Jeg er dødsmisunnelig hver sesong.

«Skal vi danse» har premiere på TV 2 lørdag klokken 19.30.

Følg dansernes blogger her.