Cecilia Brækhus  (Foto: Meilvang, Nils/Scanpix)
Cecilia Brækhus (Foto: Meilvang, Nils/Scanpix)

Brækhus irritert på seg selv

Forsvarte VM-tittelen, men refset likevel seg selv.

Herning/Bergen (TV 2 Sporten): Cecilia Brækhus vant på poeng i sitt andre forsvar av VM-tittelen mot Lucia Morelli i Danmark lørdag.

Etter ti tøffe runder var det et enstemmig dommerpanel som tilkjente bergensjenta seieren med sifrene 98-92, 99-92, 97-93.

Les også:Cecilia Brækhus forsvarte tittelen
Les også: Her sørger Kessler for knockout

- Irritert på meg selv
Dermed er Brækhus fortsatt innehaver av mesterbeltene i weltervekt i forbundene WBA og WBC. Brækhus var imidlertid irritert på seg selv etter kampen.

Cecilia Brækhus  (Foto: Meilvang, Nils/Scanpix)
Cecilia Brækhus (Foto: Meilvang, Nils/Scanpix)

- Det var en bra og tøff kamp, men jeg var sliten på slutten. Det er et par ting som jeg må gjøre bedre neste gang, sier Brækhus til TV 2 Sporten.

- Er dette den tøffeste motstanden du har hatt?

- Ja, det er den tøffeste motstanden jeg har hatt, men jeg er irritert på meg selv fordi jeg gjorde et par ting feil. Den skulle ikke vært så tøff, sier Brækhus.

- Hva mener du at du gjorde feil?

- Jeg har trent for hardt denne uken. Den skulle egentlig ha vært helt rolig, men jeg har trent to ganger for dagen og det har blitt litt mye. I dag var jeg rett og slett litt kaputt i de siste rundene. Men man lever og lærer, nå vet jeg det til neste gang, sier Brækhus.

Se høydepunktene fra kampen her:

338593

- Visste hele tiden at jeg var bedre
Hennes mentale styrke og selvtillit ble viktig for å holde fokuset da hun ble sliten mot slutten av kampen.

- Jeg måtte bare tenke på at jeg skulle bokse, og ikke at jeg var tom for bensin. Jeg måtte bare ta meg sammen.

- Jeg visste hele tiden at jeg var bedre enn henne, det visste jeg, men jeg ble litt fortvilet fordi jeg hadde gjort en så stor bommert, sier hun.

- Fryktet du en knockout undervies?

- Nei. Det var det som gjorde at jeg kunne slappe av litt mer, fordi jeg ikke fryktet knockout. Jeg fikk ett hardt slag, og da så jeg litt stjerner, men jeg visste at det var det hun hadde, sier Brækhus.