Robin Van Persie (Foto: MAGI HAROUN/EPA)
Robin Van Persie (Foto: MAGI HAROUN/EPA)

Van Persie hevder Adebayor stemplet han med vilje

Slakter sin gamle lagkamerat.

Emmanuel Adebayor fant nettmaskende da hans nye klubb Manchester City slo hans gamle klubb Arsenal lørdag.

Det var imidlertid for det utenomsportslige Adebayor kom i fokus.

Da han scoret målet sitt stormet han over hele banen, for å juble foran rasende Arsenal-supportere. Flere ble skadd i tumultene som oppstod på tribunen etter Adebayors hodeløse feiring.

- Et øyeblikks galskap
Og det var ikke nok med det.

En stempling i ansiktet til Robin van Persie vekker også harme.

- Jeg vil si det er et øyeblikks galskap mot Robin van Persie, sier Sky Sports-ekspert Phil Thompson.

- Jeg har sett det om og om igjen, og det ser forferdelig ut. Det kan være en situasjon som vil bli sett på igjen i ettertid. Det var ikke langt unna Mark Clattenberg, som dømte eksepsjonelt bra, men den hendelsen så han ikke. Jo mer du ser av det, desto verre ser det ut. Kun Adebayor vet om det var med vilje, sier Thompson.

- Ondsinnet
Robin van Persie er ikke i tvil om at Adebayor hadde til hensikt å skade ham.

- Jeg er trist og skuffet over min tidligere lagkamerat Emmaniel Adebayors hodeløse og ondsinnede tramp på meg under dagens kamp, sier van Persie til Arsenals nettsider.

- Vi er begge profesjonelle fotballspillere, og jeg vet er en fysisk idrett. Jeg har selv gjort harde og noe ganger dårlig timede taklinger, men jeg har aldri gjort det med intensjon om å skade en motspiller. Han prøvde å skade meg i dag, fortsetter van Persie.

Robin Van Persie (Foto: MAGI HAROUN/EPA)
Robin Van Persie (Foto: MAGI HAROUN/EPA)

- Han viste at han mangler klasse
Han mener Adebayors unaturlige bevegelser forteller sannheten om det som skjedde.

- Jeg vet han forsøkte å treffe meg fordi han endre vinkelen på kroppen sin for å sikre at det ble kontakt. Han bevegde seg bakover da han normalt skulle falt forover. Jeg finner det meget respektløst. Han viste at han mangler klasse i dag, både overfor meg og fansen, raser van Persie.

Nederlenderen har ikke fått en unnskyldning fra sin gamle lagkamerat.

- Jeg føler meg heldig fordi jeg ikke fikk en verre skade. Han traff meg noen centimeter fra øyet. Jeg har ikke fått en unnskyldning fra ham, og det ble ikke sagt noe etterpå. Han hadde sin egen agenda i dag, og det er ikke bra for fotballen. Det er dårlig for spillet vi alle elsker, sier van Persie, som insisterer på at han ikke klager fordi han er en dårlig taper.

- Jeg vil gjøre det klart at dette ikke har noe å gjøre med resultatet i dagens kamp. Vi gjemmer oss ikke for den skuffelsen, men jeg er nødt til å uttale meg om denne oppførselen, sier han.