GODE NYHETER: Halvor Egner Granerud vant verdenscupen.
GODE NYHETER: Halvor Egner Granerud vant verdenscupen. Foto: Janek Skarzynski

Granerud vant verdenscupen: – Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester

Etter en forferdelig onsdag fikk Halvor Egner Granerud (24) en veldig god nyhet torsdag.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser i en pressemelding torsdag at håpet om å erstatte den avlyste Raw Air-turneringen i Norge er slukket.

Samtidig er det klart at arrangøren av verdenscupavslutningen i Planica har sagt ja til å arrangere ytterligere ett individuelt skiflygingsrenn. Dermed blir det tre individuelle renn og én lagkonkurranse i Slovenia.

Med kun tre renn igjen på programmet kan ingen innhente Halvor Egner Granerud i verdenscupen sammenlagt. Han har i øyeblikket med 526 poengs margin til tyske Markus Eisenbichler.

– Selv om det har sett veldig sannsynlig ut lenge, så var det fortsatt en veldig gledelig beskjed å få. Da jeg fikk beskjeden begynte jeg umiddelbart å gråte, det har vært noen tunge dager, men det å endelig få det bekreftet var utrolig godt, sier Granerud i en uttalelse på hopplandslagets Facebook-side.

Granerud fikk en brutal onsdag da han våknet opp til en positiv koronatest. Dermed var VM i Oberstdorf over for hoppstjernen.

– Dette var et umulig mål jeg satte meg etter forrige sesong, så da å klare det føles uvirkelig. Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester, selv om det er lettere å snu en person enn et helt lag, forteller Granerud.

Forrige nordman som vant verdenscupen i hopp var Anders Bardal i 2011/2012-sesongen.

Jobbet hardt med å finne erstatningsrenn

Avslutningsrennene i Planica går i perioden 25. mars til 28. mars.

Det ekstra individuelle rennet som legges til Planica erstatter ett av de avlyste rennene fra Raw Air-avslutningen i Vikersund.

Renndirektør Sandro Pertile har jobbet hardt med å finne en erstatning etter at Raw Air-turneringen måtte avlyses som følge av strenge norske innreise- og karanteneregler. Polen har vært nevnt som en mulig ny arrangør av rennene.

Slik blir det imidlertid ikke. FIS opplyser at det ikke blir noen verdenscuprenn i de to helgene som følger nærmest etter VM.

(©NTB)

Relatert