Emmanuel Adebayor (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)
Emmanuel Adebayor (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)
Emmanuel Adebayor (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Emmanuel Adebayor (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Manchester City's Craig Bellamy (Foto: JON SUPER/AP)
Manchester City's Craig Bellamy (Foto: JON SUPER/AP)
van Persie (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)
van Persie (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)
 Kolo Touré (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Kolo Touré (Foto: ANDREW YATES/AFP)

City senket Arsenal

Hjemmelaget slo tilbake.

Vi fulgte Manchester City - Arsenal (4-2) i vårt livesenter

Bakgrunn:

I et intervju med The Times går Manchester Citys Emmanuel Adebayor til kraftig verbalt angrep på supporterne til sin tidligere klubb Arsenal.

Togoleseren opplevde ofte å bli buet ut av hjemmefansen i sitt siste år i Arsenal, fordi han ble oppfattet som illojal overfor klubben. Han føler seg langt mer velkommen i City.

Fans fra Jamaica
- Det som er bra i City er fansen. De elsker deg. Arsenal har mange supportere som ikke er supportere, sier han, og fortsetter tiraden:

- Arsenal har fans fra Amerika og Jamaica. I dag er de Arsenal-fans, i morgen er de Liverpool-fans, og i overmorgen er det Manchester United-fans, er den syrlige karakteristikken fra Adebayor.

LES OGSÅ: City jakter klubbrekorder

Han mener supporterne var grunnen til at han til slutt valgte å forlate Emirates Stadium.

- Dersom du buer ut din egen spiller hver helg, jeg er lei for dette, men da er du ikke ekte fans. Det smertet meg veldig. Det var den vanskeligste perioden i karrieren min, sier City-spissen.

Viser til Ronaldo
Han langer også ut mot sin tidligere lagkamerat Nicklas Bendtner. Dansken var ofte i klinsj med spissmakkeren da de spilte sammen, og ga tydelig uttrykk for sin misnøye med hverandre på banen.

Arsenal's Togo Striker Emmanuel
  Adebayor (L) argues with team mate Danish Striker Nicklas Bendtner (R)
  after clashing during the second leg of their Carling Cup Semi Final
  against Arsenal at home to Tottenham Hotspur at White Hart Lane stadium,
  22 January 2008. (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
Arsenal's Togo Striker Emmanuel Adebayor (L) argues with team mate Danish Striker Nicklas Bendtner (R) after clashing during the second leg of their Carling Cup Semi Final against Arsenal at home to Tottenham Hotspur at White Hart Lane stadium, 22 January 2008. (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

- Nicklas hadde en veldig enkel vei å gå. Han fikk sjansen i Arsenal-akademiet og muligheten til å spille for Danmark. Men fotball stopper ikke der. Når man er ung må man lære. Uansett hvor god du er, må du lytte til folk og la dem hjelpe deg til å bli god, sier Adebayor.

Han trekker frem Cristiano Ronaldo som kroneksempelet.

- Dersom Cristiano Ronaldo hadde gått til Manchester United og tenkt «jeg er god», ville han ikke blitt verdens beste spiller, sier han til Soccernet, og forklarer videre:

- Han jobbet med de andre spillerne og forsøkte å tilpasse stilen sin. De United-spillerne gjorde ham stor. Nicklas tror han kan gjøre seg selv stor.