Posten taper stort i Skandinavia

Posten Norge har tapt store summer på brevsatsing i Sverige og Danmark de siste årene. Tapene kan komme opp i 800 millioner kroner over tre år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Posten tapte i 2007 og 2008 til sammen en halv milliard kroner på satsingen. Det er ingen tegn på at 2009 blir et særlig bedre år. Det samlede tapet for 2007, 2008 og 2009 kan komme på 800 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

Postens eier, staten, er informert, men samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) har ikke informert Stortinget, skriver avisen.

Statssekretær Hege Solbakken i Samferdselsdepartementet sier at det har vært en forutsetning at satsingen ikke skulle gå på bekostning av selskapets virksomhet i Norge.

– Satsingen har vært mer krevende enn man tenkte seg. Vi er kjent med at situasjonen er utfordrende. Som et ledd i eierdialogen har vi nå bedt om å bli holdt løpende orientert om utviklingen, sier Solbakken.

Konsernsjef i Posten Norge, Dag Mejdell, bekrefter tapstallene for de to siste årene, men vil ikke spå noe tall for 2009. På sikt tror han satsingen vil gi gode resultater. (©NTB)