Fem GHB-overdoser i Bergen

Fem personer ble tatt hånd om av helsevesenet etter å ha tatt en GHB-overdose i Bergen natt til lørdag. De skal alle ha vært på samme fest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har i noenlunde samme geografiske område funnet fem stykker som har tatt overdose. Et beslag gjør at vi oppfatter det som GHB-overdoser, sier operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt til NTB.

De fem skal alle ha vært på en fest i indre Laksevåg i Bergen. De ble funnet på forskjellige steder. Minst to av personene var bevisstløse da de ble funnet.

– De er overlatt til helsevesenet. Vi har ikke pågrepet noen av dem. Det er gjort beslag, så vi kommer til å følge saken videre, sier Grindeland.

Politiet ble kjent med saken da det ble ringt inn et anonymt tips om at en kvinne hadde tatt overdose, skriver bt.no. Kort tid sener ble det funnet en mann i samme området, før nok en mann ble funnet.

Senere på natten kom det melding om at to taxipassasjerer også trolig hadde tatt overdose. Politiet mistenker at det er snakk om en overdose GBL, som omdannes til GHB i kroppen. (©NTB)