Michelle Obama på talerstolen.  (Foto: AP/SCANPIX/)
Michelle Obama på talerstolen. (Foto: AP/SCANPIX/)

Michelle Obama skal kjempe for OL i Chicago

Skal til IOK-kongressen i København.

Barack Obama sender kona si til IOK-kongressen i København. Presidentfrue Michelle Obama skal kjempe for å få OL til Chicago.

Flere har lurt på om president Obama selv ville ta turen til den danske hovedstaden. Presidenten har engasjert seg i kampen for å få OL til Chicago, men det blir Michelle Obama som taler Illinois' sak i starten av oktober.

Danskenes statsminister Lars Løkke Rasmussen fikk ifølge berlingske.dk fredag kveld beskjeden om at førstefruen kommer til kongressen. Familien Obama bodde i Chicago før de flyttet til Washington og Det hvite hus.

- Det er ingen tvil om at Chicago kan tilby en fantastisk setting for disse historiske lekene og jeg håper den olympiske flammen kan få sjansen til å brenne i min hjemby, sier Michelle Obama i en uttalelse.

- Det sier helt sikkert noe om hvor mye det betyr for USA å få OL hvis de velger å sende Michelle Obama til København. Det vil være et sterkt signal, sier informasjonssjef i Danmarks Idrettsforbund.

President Obama kan også overraske ved å dukke opp selv, i tillegg til sin kone. Men det avhenger av hvordan det går med helsereformen han forsøker å få gjennomslag for. (©NTB)