Elever i kamp for skolen sin

Ulike støtteregler for private og offentlige skoler kan bety kroken på døra for tradisjonsrike St. Sunniva skole i Oslo. Fredag demonstrerte hele skolen for politikerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere hundre elever, lærer og foreldre fra den katolske privatskolen St. Sunniva i Oslo gikk fra klasserommene og i samlet demonstrasjonstog fredag formiddag. Med plakater og bannere med påskrifter som «Redd St. Sunniva» og «Norges første flerkulturelle skole» stanset demonstrantene først i regjeringskvartalet før de marsjerte videre til Stortinget.

- Vi ber ikke om å få penger, men om å få låne på samme måte som de offentlige skolene kan, sa ti år gamle Jonas Hostens Knutsen i en appell til politikerne.

I verste fall må hele den 144 år gamle skolen legges ned eller flyttes. Da må i så fall Oslo kommune finne 530 erstatningsplasser i den offentlige skolen.

- Jeg ser at dette er urettferdig, og vi må se på om vi ikke kan se om vi kan gjøre noe raskt med dette, sa statssekretær Lisbeth Rugtvedt (SV) til menneskemengden som kom til Kunnskapsdepartementet. (©NTB)