Henlagt sak mot siktet i skimming-svindel

Politiet har henlagt saken mot en av de to siktede i den såkalte skimming-saken, der avansert utstyr er brukt for å kopiere bankkort ved betalingsterminaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har løslatt den ene av de to siktede i saken. Den andre er fortsatt varetektsfengslet for medvirkning til skimming, sier politiadvokat Lene Hammersland i Oslo politidistrikt til NTB.

I hele Oslo-området skal 40 betalingsterminaler være manipulert, men foreløpig har ikke politiet noen nøyaktig oversikt over omfanget av svindelen. Fra en Joker-butikk på Adamstuen er 2.600 bankkort skimmet eller kopiert. Det var her den siktede mannen i 20-årene jobbet som butikksjef. Mange av disse kundene har fått sine kort kopiert. Det er derimot usikkert i hvilket omfang kortene er blitt misbrukt.

– Vi arbeider nå for fullt for å se om det er den samme framgangsmåten som er brukt ved de ulike terminalene i Oslo-området, sier Hammersland.

Skimmingen har skjedd på betalingssteder med stort omløp, i storkiosker, matvarebutikker, klesbutikker og restauranter i Oslo. (©NTB)