jens
jens

– Stoltenberg forsvarte seg godt

Under partilederutspørringen på TV 2 torsdag kveld måtte Jens Stoltenberg svare på temaene regjeringen har hatt mest problemer med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoltenberg var den siste partilederen som denne valgkampen stilte ansikt til ansikt med Pål T. Jørgensen under Partilederutspørringen på TV 2.

Politisk redaktør i TV 2, Stein Kåre Kristiansen, mener han klarte å forsvare seg godt, til tross for at temaene under utspørringen var de regjeringen har slitt mest med de siste fire årene.

– Det var temaer i denne utspørringen som Arbeiderpartiet og regjeringen har problemer med. Det er noen svake områder de har når det gjelder asyl, når det gjelder klima og når det gjelder fattigdom. Men jeg synes Jens Stoltenberg gjorde en god forsvarsjobb, sier Kristiansen etter utspørringen.

Mener du Stoltenberg gjorde en god figur? Diskuter under.

Les også: Stoltenberg benekter å ha sviktet de fattige

- De fattige føler seg lurt

Pål T. Jørgensen spurte blant annet statsministeren om regjeringen har sviktet de fattige. Dette benektet Stoltenberg, til tross for at finansminister Kristin Halvorsen tidligere i valgkampen har gått ut og beklaget overfor de fattige at regjeringen ikke har nådd målene sine.

Han ville ikke komme med noen unnskyldning selv.

– De som har det vanskelig økonomisk i Norge, trenger ikke unnskyldninger fra meg. Det de trenger er at vi gjør enda mer for å hjelpe de som har det økonomisk vanskelig, sier Stoltenberg.

Kristiansen sier det ikke er noen tvil om at mange fattige føler seg lurt av den rødgrønne regjeringen.

– Det som preget denne utspørringen var jo nettopp spørsmål om fattigdom. Kristin Halvorsen startet valgkampen med en unnskyldning på vegne av regjeringen til de fattige. Det er ingen tvil om at de fattige føler seg lurt av denne regjeringen fordi de ikke har fulgt opp de løftene de kom med i Soria Moria, sier Kristiansen.

Les også: Nedturen fortsetter for SV

– Må få tvilerne til valgurnene

Kristiansen synes det er vanskelig å vurdere om Stoltenberg klarte å kapre nye velgere under utspørringen, men sier han forsvarte seg godt og sto til terningkast fem.

– Hans jobb er i hvert fall nå å få nølerne og tvilerne som sitter på gjerdet ned derfra og fram til urnene og stemme på Arbeiderpartiet. Og det er vel all mulig grunn til å tro at Arbeiderpartiet også ved dette valget som tidligere valg er i stand til å mobilisere gjerdesitter og få et lite løft frem helt i valgkampinnspurten, sier Kristiansen.

Og om Arbeiderpartiet skal mobilisere nye velgere begynner det å haste. For fjerde dag på rad går de borgerlige partiene fram på meningsmålingen TNS Gallup har gjort for TV 2. Den samlede oppslutningen for de fire borgerlige partiene på den siste målingen er nå på 52,6 prosent, mot regjeringspartienes 44,4.

Se hvordan ditt parti ligger an på meningsmålingene på TV 2s partibarometer

338312