Et av soverommene inne i villaen. Her ble det tatt nakenbilder av jentene som trodde de var med i et realityshow.  (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Et av soverommene inne i villaen. Her ble det tatt nakenbilder av jentene som trodde de var med i et realityshow. (Foto: IBRAHIM USTA/AP)

Her ble jentene lurt til å tro de skulle bli TV-stjerner

Falske TV-produsenter ville tjene seg rike på å selge nakenbilder av jentene som var innesperret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De ni jentene ble holdt fanget i to måneder i en villa i Beykoz i Istanbul i den tro at de var med på et realityshow på tyrkisk fjernsyn.

Solgte nakenbilder

I virkeligheten tok arrangørene nakenbilder av dem, og solgte dem over internett. Brukerne kunne stemme fram sin favorittkvinne, og se flere bilder ved å betale med mobiltelefonen, melder nyhetsbyrået AP.

Tyrkisk politi stormet mandag villaen hvor de ni unge kvinnene var lurt til å bo i to måneder.

Advokat Hilmi Tufan Cakir, som forsvarer bakmennene, mener det dreier seg om et legitimt show. Han sier jentene visste at showet skulle overføres via internett til betalende kunder. Han hevder jentene gikk lei, og ringte hjem til foreldrene for å klage.

Konstant filmet

Det var kameraer satt opp rundt i huset. De ble filmet 24 timer i døgnet. Jentene forteller at de ble slått og låst inne hvis de forsøkte å forlate huset.

Arrangørene truet dem med at de måtte betale en bot på 20.000 norske kroner hvis de forlot stedet.

Jentene ble reddet av tyrkisk politi etter at foreldrene til den 16 år gamle jenta varslet om at de ikke fikk kontakt med arrangørene av showet. Da politiet oppsøkte adressen, ble de møtt med rop om hjelp fra innsiden.

Se video! (Artikkelen fortsetter under)

338300

Drømte om kjendisstatus

Arrangørene averterte etter deltakere til et «Big Brother»-lignende show som skulle gå på tyrkisk fjernsyn.

De ni som til slutt ble plukket ut signerte en kontrakt der det sto at hvis de forlot huset før to måneder var omme skulle de betale en bot på 50.000 tyrkiske lire, om lag 20.000 norske kroner. Drømmen om å bli TV-stjerner var så stor at de godtok betingelsene, og skrev under på kontrakten.

Den yngste jenta i huset var 16 år gammel.

Et av soverommene inne i villaen. Her ble det tatt nakenbilder av jentene som trodde de var med i et realityshow.  (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Et av soverommene inne i villaen. Her ble det tatt nakenbilder av jentene som trodde de var med i et realityshow. (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Jentene var under kontant filming av mange kameraer i hele huset.  (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Jentene var under kontant filming av mange kameraer i hele huset. (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Stuen der de ni jentene trodde de var med i et reality show lignende «Big Brother».  (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Stuen der de ni jentene trodde de var med i et reality show lignende «Big Brother». (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Villaen der ni unge kvinner ble holdt fanget. Den yngste jenta var 16 år.  (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Villaen der ni unge kvinner ble holdt fanget. Den yngste jenta var 16 år. (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Jentene fikk ikke forlate huset da de fikk mistanke til svindelen. Politiet ble møtt med rop om hjelp da de ankom boligen.  (Foto: IBRAHIM USTA/AP)
Jentene fikk ikke forlate huset da de fikk mistanke til svindelen. Politiet ble møtt med rop om hjelp da de ankom boligen. (Foto: IBRAHIM USTA/AP)