– Stoltenberg har fått fram budskapet best

Jens Stoltenberg (Ap) er den av partilederne som har fått fram sitt budskap best under valgkampen, mener medlemmene i Kommunikasjonsforeningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under foreningens høstmøte i Bergen la professor Frank Aarebrot fram en undersøkelse gjort for to uker siden som viste at 30 prosent av foreningens medlemmer mente Stoltenberg var den beste kommunikatoren, fulgt av Siv Jensen (Frp) med 28 prosent. Erna Solberg (H) fikk bare 10 prosent i undersøkelsen.

Under høstmøtet ble det gjennomført en SMS-undersøkelse der Stoltenberg fikk enda større oppslutning blant deltakerne. Men nå kom Erna Solberg på andre plass mens Siv Jensen gjorde det langt dårligere. Aarebrot kommenterte dette med å si at Solberg har gjort det sterkt i innspurten av valgkampen.

Aarebrot undersøkte også den politiske tilhørigheten til kommunikasjonsfolkene. Tallene viser en overveldende oppslutning om de rødgrønne partiene med Arbeiderpartiet suverent på første plass med 40 prosent. SV og Høyre får 18 prosent hver, Venstre 14 prosent mens de øvrige partiene bare har 1-2 prosent oppslutning hver blant foreningens 3.000 medlemmer. (©NTB)