Bodhild Baasland siktet for grovt bedrageri

Politiet tok torsdag ut siktelse for grovt bedrageri mot Bodhild Baasland i etterforskningen knyttet til sønnen Bjarte Baasland som skal ha spilt bort opp mot 40 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er politiadvokat Knut Horn som tok ut siktelsen mot den 64 år gamle kvinnen torsdag, melder Stavanger Aftenblads nettutgave.

– Bodhild Baaslands advokat ble i dag meddelt at vi vil ta ut siktelse for grovt bedrageri. Jeg vil ikke si noe mer detaljert om beløp eller hvilke forhold siktelsen er knyttet til. Men det er snakk om grovt bedrageri og vi ser ikke for oss at det blir henleggelser i stor stil, sier Knut Horn.

Politiet har mottatt seks anmeldelser mot tidligere biskop Ernst Baaslands ektefelle. Hun har i flere måneder vært under etterforskning mistenkt for grovt bedrageri i forbindelse med låneopptak som hun gjorde på vegne av sønnen Bjarte Baasland.

Politiadvokaten vil ikke utelukke at saken til Bodhild Baasland kan bli avgjort ved en tilståelsesdom på samme måte som sønnen har fått anledning. Ved en slik straffesak kan den siktede regne med en betydelig strafferabatt. (©NTB)