Minst 24 drept av bomber i Irak

Minst 20 personer ble drept og 27 såret da en lastebil med sprengstoff eksploderte i en landsby nord i Irak natt til torsdag. Sør for Bagdad ble fire personer drept i eksplosjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet opplyser at en selvmordsbomber kjørte lastebilen inn i den kurdiske landsbyen Wardek. En annen selvmordsbomber skal også ha forsøkt å ta seg inn i landsbyen med lastebil, men han ble ifølge politiet skutt og drept av lokale, kurdiske styrker.

Wardek ligger rundt 3 mil øst for den urolige byen Mosul, hvor al-Qaida og andre sunniarabiske væpnede grupper opererer etter å ha blitt drevet ut av tidligere kjerneområder i Bagdad og Vest-Irak.

Amerikanske tjenestemenn mener irakiske opprørere stadig oftere forsøker å angripe kurdere i Nord-Irak for å framprovosere etnisk uro.

- De vil skape uro og så frøene til splittelse blant irakere. Det kan vi ikke akseptere, sier Yahya Mahjoob, medlem i provinsrådet i Nineveh.

Ved et populært marked i Mahmudiya, drøyt to mil sør for hovedstaden Bagdad, mistet fire personer livet i to eksplosjoner torsdag. 29 personer ble såret, ifølge politiet. (©NTB)