Utenriksminister Jonas Gahr Støre beholder jobben. (Foto: Marit Hommedal/SCANPIX)
Utenriksminister Jonas Gahr Støre beholder jobben. (Foto: Marit Hommedal/SCANPIX)

Støre sjokkert over politileder

Går kraftig ut mot Arne Johannessens påstand om kriminelle asylsøkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener både egne partifeller og Politiets Fellesforbund-leder Arne Johannessen har kommet med uheldige, generaliserende asylutspill i valgkampen.

Les også: – Viktig å endelig få diskutere asylpolitikk med Stoltenberg

Farlig språk

– Noe av det som har sjokkert meg mest i valgkampen er Arne Johannessen, politiets fremste tillitsmann, som uttaler at vi står overfor 18.000 kriminelle, narkoselgende asylsøkere. Det er farlig språk fra personer som representerer ordensmakten og som vi har grunn til å lytte til. Nå har jeg sett at han dementerer det, men to sider i en stor avis blir ikke borte med et dementi, sier Støre til Dagsavisen.

Kritiserer partifeller

Han advarer mot det han kaller snikgeneralisering fra Frp i asyldebatten, men sender også et spark til sine egne partifeller Jan Bøhler og Rune Gerhardsen, som uttalte at asylsøkere som skjuler identiteten sin, aldri har ærlige hensikter.

Les også: Støre: – Asylpolitikken ikke ute av kontroll

– Det er et reelt problem at en del mennesker kvitter seg med ID-papirer. Det er uttrykk for at de vil skjule en hensikt. Men å si det som en generell observasjon at alle uten ID-papirer er kriminelle, stemmer ikke med virkeligheten. Det kommer mange som ikke har hatt sjansen til å få ID-papirer. Vi skal være veldig varsomme med å omtale en sårbare gruppe slik, sier Støre.

(©NTB)