jose_flores (Foto: AFP/SCANPIX)
jose_flores (Foto: AFP/SCANPIX)

Kapret flyet med bibel i hånden

Den bolivianske presten Jose Flores kapret flyet i Mexico onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen beskrives som en religiøs fanatiker. Den 44 år gamle presten skal tidligere ha slitt med rusproblemer, og har forklart politiet at han handlet på oppdrag fra Gud og at han ønsket å advare Mexicos president Felipe Calderon om et kommende jordskjelv.

666 snudd på hodet

Flores er tidligere dømt for væpnet ran i Bolivia. Han har bodd i Mexico i 17 år, og er kjent for sitt budskap om å vende ryggen til rusen til fordel for Gud. Foran fullsatte arenaer synger han om hvordan han sluttet å ruse seg.

Overfor politiet forklarte han at det var datoen 09.09.09 som var grunnen til å reagere, ettersom 999 er djevelens nummer 666 snudd på hodet.

Ingen personer ble skadd da flyet ble kapret på vei fra feriebyen Cancun til Mexico by.

– Ingen bombe

De over 100 passasjerene fikk forlate flyet kort etter landing i hovedstaden, før politiet gikk til aksjon. Øyenvitner forteller at mellom fem og åtte personer ble ført bort i håndjern etter at flyet var stormet, og det ble først antatt at alle disse var kaprere.

Mexicos minister for offentlig sikkerhet, Genaro Carcia Luna, opplyser imidlertid at den bolivianske gjerningsmannen handlet på egen hånd.

– Passasjerene er trygge. Det var ingen bombe, fastslo Mexicos transportminister Juan Molinar.

tv2nyhetene.no sendte direkte video fra dramaet onsdag kveld. Her ser du noe av dramaet på flyplassen i Mexico by:

338152

(©NTB/AP/TV 2)