John Arne Riise får en klem av John Carew etter 2 0 scoringen under VM kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Makedonia.  (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)
John Arne Riise får en klem av John Carew etter 2 0 scoringen under VM kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Makedonia. (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)

Riise avslørte hemmeligheten bak scoringsrushet

- Jeg har skiftet sko før hver kamp, røpet John Arne Riise.

Norge - Makedonia 2-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Norges venstreback John Arne Riise scoret i tredje landskamp på rad da han banket 2-0-ledelse etter 25 minutter.

Tre frispark - tre mål
Alle Riises tre siste scoringer har kommet etter direkte frispark.

- Det var voldsomt det. Jeg har skiftet sko til hver kamp og scoret mål i hver kamp, så jeg må fortsette det, sier Riise til TV 2 Sporten.

Han hevder frisparktrekket gikk nøyaktig som planlagt.

- Vi hadde en plan om å slå på bakerste stolpe, men keeper sto så langt bak at jeg sa til Bjørn at «jeg skyter i nærmeste og ser hvordan det går». Jeg sa til medspillerne at de skulle gå foran keeper og forstyrre han. Det gikk som jeg planla, sier en fornøyd Riise.

- Island-kampene ødela
Makedonia reduserte til 2-1 etter pause, men Norge holdt unna og tok tre poeng og andreplassen i gruppe ni. Drillo og spillerne måtte imidlertid konstatere at Norge blir den svakeste toeren og at det dermed ikke blir VM-sluttspill i Sør-Afrika neste sommer.

Riise ser likevel positivt på landslagets fremtid.

- Vi viste at vi har en bra stamme i laget. Vi spilte god fotball. Vi ble litt presset i andre omgang, men med den innsatsen vi la ned den første timen skulle det bare mangle at de fikk litt overtaket da. Nå må vi må beholde den samme stammen, få avklart trenerspørsmålet og så er det bare å jobbe videre, sier Riise.

Han mener bestemt at uavgjort-kampene mot Island var hovedgrunnen til at playoffplassen glapp for Norge.

- Island-kampene ødela for oss. Der tapte vi fire poeng. Ellers tapte vi bare mot Nederland, men vi spilte for mye uavgjort, konkluderer Riise.

Se høydepunkter fra kampen her:

338150