Steven Gerrard  (Foto: Tim Hales/AP)
Steven Gerrard (Foto: Tim Hales/AP)

England lekte seg til VM

Frank Lampard og Steven Gerrard scoret to hver mot Kroatia.

England-Kroatia 5-1

Tottenham-vingen Aaron Lennon hadde en fantastisk førsteomgang på Wembley. Det tok bare sju minutter før Josip Simunic felte Lennon og laget straffe. Chelseas Frank Lampard var som vanlig sikker fra krittmerket.

Etter 18 minutter var Lennon på farten igjen. Fra høyrekanten la han et nydelig innlegg til Steven Gerrard, som headet inn 2-0.

Dominansen til England fortsatte etter hvilen. Kroatias landslagssjef Slaven Bilic sa før kampen at England maglet «engelskhet» og ikke var vanskelige å spille mot. De ordene måtte han ta tilbake.

Ydmyket Kroatia
Frank Lampard headet inn 3-0 på pasning fra Glen Johnson like før det var spilt en time. 4-0 ble også en heading. Steven Gerrard headet inn sitt andre mål etter 66 minutter.

Eduardo utnyttet svakt forsvarsspill fra Glen Johnson til å redusere til 1-4 for Kroatia, men ydmykelsen var ikke over for kroatene før Wayne Rooney hadde lagt på til 5-1 med et skudd fra kort hold i åpent mål.

England har nå åtte strake seiere i sin gruppe og er klar for VM i Sør-Afrika neste sommer. Det burde sikre Fabio Capello heltestatus på balløyen.