Solen skinte på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 1,45 prosent til 311,98 poeng onsdag. Det var femte dag på rad med opptur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solenergiselskapet Renewable Energy Corp (Rec) skilte seg ut og ble dagens vinner med en fremgang på 6,57 prosent. Rec tok også posisjonen som dagens mest kjøpte aksje med over 11.000 handler, som beløp seg til mer enn 1 milliard kroner i omsetning.

Rec var på det meste opp i nesten 48 kroner aksjen, blant annet etter meldinger fra USA om at konkurrenten MEMC har bestemt seg for å stanse deler av produksjonen. Rett før børsens stengetid kom imidlertid Rec med en børsmelding om at selskapet er nødt til å annullere en milliardkontrakt med kinesiske myndigheter. Rec stanset på 44,10 kroner.

I god børsform var også StatoilHydro med en fremgang på 0,91 prosent. Samtlige av de tolv mest omsatte selskapene hadde stigning i børsverdien onsdag.

Samlet ble det omsatt aksjer for 6,45 milliarder kroner fordelt på nesten 66.000 handler.

Børsoppturen onsdag var den femte dagen på rad med vekst. For en uke siden var hovedindeksen på 293 poeng. Onsdagens sluttkurs tohundredels poeng under 312, er bare ett poeng bak årsbestenoteringen fra 24. august.

Oljeprisen var i fremgang onsdag, og kronen viste seg fra en sterk side med 8,58 mot euro, 5,88 mot dollar og 9,75 mot pund. (©NTB)