Andreas Thorkildsen  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Andreas Thorkildsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Thorkildsen trosser lyskeproblemene

Andreas Thorkildsen avslutter sesongen i Grand Prix-finalen i Thessaloniki til helgen.

Andreas Thorkildsen måtte gi seg etter ett kast i friidrettsstevnet i Brussel forrige fredag.

Nå har den norske spydkastern bestemt seg for å stille opp også i Grand Prix-finalen i Thessaloniki.

Lyskeproblemene er ikke verre enn at han tar sjansen på det.

- Det er ikke til å komme fra at han har et lite problem med lysken. De siste konkurransene har vist det, men nå er han undersøkt av det medisinske personellet vi har, og de mener det ikke er noen fare for forverring av skaden, selv om han kaster til helgen, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Thorkildsen som vant et suverent VM-gull i Berlin, fortsatte med årsbeste i verden da han vant Golden League-stevnet i Zürich fredagen etter VM-finalen. Da klarte han 91,28 meter, bare 31 centimeter kortere enn den norske rekorden hans fra 2006.

I Golden League-avslutningen i Brussel for en uke siden ble det bare et kast på Thorkildsen. Han fikk opp 82,61 meter i første omgang, men kjente det strammet seg i lysken og valgte å trekke seg fra resten av konkurransen. Dermed ble det seier til finske Tero Pitkämäki.

- Formen er bra og Andreas ønsker å kaste i Grand Prix-finalen. Det er jo en stor og viktig konkurranse, og dessuten er det årets siste, sier Martinsen som er helt enig med Thorkildsen om å stille i Thessaloniki.

Martinsen sier at Thorkildsen føler seg bra akkurat nå, men han legger til at problemene med lysken først dukker opp når det blir snakk om å ta i skikkelig.

Ved siden av Andreas Thorkildsen er det Tero Pitkämäki (Finland), Teemu Wirkkala (Finland), Mark Frank (Tyskland), Eriks Rags (Latvia), Vadims Vasilievskis (Latvia) og Oleksandr Pjatnytsja (Ukraina) som skal kaste i Hellas.

Thorkildsen har det beste årsbesteresultatet med 91,28 meter, mens Pjatnytsja er svakest med 81,96 meter. (©NTB)