André Hansen  (Foto: TV 2/)
André Hansen (Foto: TV 2/)
Tarik Elyonouussi  (Foto: TV 2/)
Tarik Elyonouussi (Foto: TV 2/)
Skudd i tverrliggeren  (Foto: TV 2/)
Skudd i tverrliggeren (Foto: TV 2/)
Jo Inge Berget (Foto:  /)
Jo Inge Berget (Foto: /)

Gåre: - Nå blir det veldig vanskelig

En keepertabbe senket U21-gutta på overtid. Øystein Gåre innrømmer at EM-håpet svinner.

Norge - Serbia: 0-1 (slutt)

Fredrikstad Stadion / Bergen (TV 2 Sporten): Den norske keeperen André Hansen gikk fra å være en potensiell matchvinner til å bli den store syndebukken i U21-landskampen mot Serbia.

Den utleide LSK-keeperen mistet et tilsynelatende enkelt frispark to minutter på overtid. Returen ble enkelt satt i mål av Milan Milanovic.

Se den avgjørende tabben i videovinduet øverst.

Hansen gjorde foruten tabben en solid kamp. Ti minutter tidligere hadde han levert en stor redning da Serbia kom alene igjennom.

- Veldig bittert
Norges landslagstrener Øystein Gåre ga tapet topprangering på «bitterhetsskalaen» etter kampen.

- På en skala på en til ti så var dette en tier, sier Gåre til TV 2 Sporten.

Han mener det norske laget hadde fortjent bedre.

- Vi kjempet heroisk og sto på og klarte å få noen muligheter, men det ble litt kaotisk på slutten da vi måtte bytte begge indreløperne uten at det er det som gjorde at vi tapte. Serberene sto på de og fikk den lille muligheten. Det fikk ikke vi. Ellers så synes jeg vi leverte en bra kamp. Vi sto på sånn som vi ønsket at skulle gjøre i motsetning til det vi gjorde mot Kroatia. Det er i alle fall positivt, men selvfølgelig er det bittert å tape denne kampen, sier Gåre.

EM-håper svinner
Gåre uttalte i forrige uke at Norge trengte fire poeng totalt i de to kampene mot Kroatia og Serbia. Fasit etter de to hjemmekampene ble null poeng.

- Har dere noen som helst sjanse til å gå videre nå?

- Vi har kommet veldig skjevt ut i kvalifiseringen. Det blir veldig vanskelig å gå videre. Men vi har en todelt målsetning i U21-landslaget. Den ene er å utvikle spillere individuelt med tanke på det norske A-landslaget, den andre er resultatene. Resultatmessig blir det veldig, veldig tøft å hente oss inn i denne puljen, svarer Gåre.

Se intervju med Øystein Gåre i videovinduet under:

338118Se intervju med Magne Simonsen i videovinduet under:

338124Se intervju med Ruben Yttergård Jenssen i videovinduet under:

338125Traff tverrliggeren
Ingen av lagene maktet å finne veien til nettmaskene før pause. Serbia åpnet kampen klart best det første kvarteret, men Norge kom bedre inn i kampen etter hvert. De norske spillerne slet imidlertid med å spille seg til målsjanser.

Serbias landslagskaptein og Ajax-spiller, Miralem Sulejmani, sto bak mye av det som skjedde offensivt for Serbia før hvilen.

Nettopp Sulejmani fikk ørste omgangs største sjanse da han curlet et frispark over muren etter 28 minutter. Skuddet traff tverrliggeren og spratt over målet til keeper André Hansen.

Se sjansen:

338101To Tarik-sjanser etter pause
Norge fikk andre omgangs hittil største sjanse etter 57 minutter. Et nydelig angrep endte med at Christer Kleiven lagt inn foran mål, men en serbisk forsvarsspiller fikk sklidd ballen ut til hjørnespark like foran Tarik Elyounoussi som kom på løp på bakre stolpe.

Se det flotte angrepet i videovinduet under:

338111To minutter senere fikk Elyounoussi en ny stor mulighet etter en hurtig norsk kontring, men skuddet fra ti meter ble blokkert og gikk like utenfor til hjørnespark.

Se Elyounoussis andre mulighet i videovinduet under:

338112Nære selvmål
Etter 68 minutter var Thomas Rogne nære ved å sette ballen i eget nett, men ballen gikk like over til hjørnespark. Hjørnesparket endte med en diger mulighet til Serbia, men Milos Bosancics avslutning fra 10 meter gikk over.

Se kjempemuligheten i videovinduet under:

338113


Hansen med fantomredning
Etter 80 minutter fikk Serbia kampens kanskje største mulighet. En nonchalant Håvard Nordtveit mistet ballen som bakerste mann på 30 meter. Milos Bosancic kom alene igjennom, men en hurtig og våken André Hansen ruste ut og avverget. Returen ble klarert unna av Thomas Rogne.

Se sjansen og redningen i videovinduet under:

338114