Usain Bolt  (Foto: RAINER JENSEN/EPA)
Usain Bolt (Foto: RAINER JENSEN/EPA)

Bolt vurderer å droppe Asia-tur i høst

Usain Bolt er sliten og vurderer å droppe to 100-meterløp i Shanghai og sørkoreanske Daegu senere i september.

Han skal løpe 200 meter i Grand Prix-finalen i Thessaloniki til helgen, og det kan hende at det blir hans siste konkurranse denne sesongen. Han har vunnet VM-gull på 100 og 200 meter samt på den korte stafetten med Jamaica. Han har også satt verdensrekorder på 100 meter med 9,58 sekunder og på 200 meter med 19,19.

Gjennom hele sesongen har det vært et voldsomt press på Bolt som er friidrettskongen framfor noen, ikke bare på banen, men også utenfor med alle sine påfunn og showpregede innfall.

– Arrangørene både i Shanghai (20. september) og i Daegu (25. september) har fått beskjed om at det ikke er sikkert Bolt stiller i disse stevnene. Han er sliten og vil først ta en avgjørelse etter helgens 200 meter i Grand Prix-finalen, sier manager Ricky Simms.

– Det er ingen tvil om at Usain Bolt er juvelen i friidrettsfamilien. Han er gull verd, og vi håper han kommer til å fortsette i minst ti år til. Derfor er det ingen grunn til å drive ham for hardt nå, sier Simms. Manageren sier også at det vil være mange penger å tjene på å løpe de to stevnene i Kina og Sør-Korea, men han legger til at penger ikke er alt her i verden. Han må også tenke på utøverens ve og vel, og årets sesong har vært slitsom, også for supermannen Usain Bolt.

(©NTB)