Forretningsideen til Platekompaniet er på langt nær nyskapende. Men for oss forbrukere, gjør den musikkhverdagen langt mer avslappende. (Foto: SCANPIX)
Forretningsideen til Platekompaniet er på langt nær nyskapende. Men for oss forbrukere, gjør den musikkhverdagen langt mer avslappende. (Foto: SCANPIX)

Platekompaniet satser på norsk Spotify-konkurrent

Platekompaniet lanserer tjenesten som fjerner køene i platebutikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske selskapet Aspiro Musikk har alliert seg med Platekompaniet og lanserer en musikkstreamingtjeneste i Norge i løpet av høsten.

Dermed får den allerede godt etablerte streamingtjenesten Spotify en konkurrent i Norge. Den nye musikktjenesten har fått arbeidstittelen Wimp og inneholder allerede 2,5 millioner sanger.

– Stolte

– Vi er meget stolte og glade over å få muligheten til å lansere vår streamingtjeneste i Norge sammen med landets største aktør innen musikksalg, sier administrerende direktør Gunnar Sellæg i Aspiro.

Fri tilgang til all musikk

Som registrert bruker av Wimp vil man få tilgang til å spille av all musikken i Wimps bibliotek. Kopier av musikken blir ikke lagret på datamaskinen, men man har fri tilgang til all musikken gjennom såkalt streaming over internett. Brukerne vil kunne lytte til musikken både per datamaskin og via mobiltelefon.

Aspiro, Platekompaniet og Telenor har allerede et etablert et samarbeid rundt musikk og planlegger nå at også Wimp skal inkluderes i dette samarbeidet. Wimp er allerede tilgjengelig i en såkalt betaversjon i et begrenset antall land. (©NTB)