Hjemløse katter fikk millionhus

En kvinne i Porsgrunn uten livsarvinger testamenterte bort alt sitt jordiske gods til katter uten husly.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byens hjemløse katter får imidlertid ikke flytte inn i huset på Brattås i Porsgrunn, som sammen med innboet anslås å være verdt rundt to millioner kroner.

Den dyreglade kvinnen testamenterte bort huset til den lille foreningen Redd dyra, som arbeider med omplassering av husløse katter. De legger det nå ut for salg, skriver Telemarks Avis.

– Det er helt fantastisk. Det er utrolig at hun tenkte på oss, det er vi svært takknemlige for. Jeg vet ikke hvem det er. Jeg har bare blitt fortalt at hun var en stor dyrevenn, sier leder Liv Maria Ramstad i Redd dyra.

Alle foreningens medlemmer jobber frivillig. Den mottar ikke offentlig støtte, men lever på gaver fra privatpersoner. Nå får Redd dyra, som har årlige utgifter på rundt 250.000 kroner, et solid tilskudd til driften.

Siden foreningen ble startet for ti år siden, har den omplassert rundt 2.000 katter. I tillegg har den store utgifter til veterinær.

– Vi har ikke diskutert hva vi skal bruke pengene på. Men de vil gå til den jobben vi gjør. Det er en lettelse å få en slik gave. Det vil gjøre at vi får mer penger å rutte med. Men vi er fortsatt avhengig av de faste giverne, sier Ramstad. (©NTB)