Gianluigi Buffon  (Foto: MARCO GIGLIO/EPA)
Gianluigi Buffon (Foto: MARCO GIGLIO/EPA)

- Kun Brasil er bedre enn Italia

Gianluigi Buffon mener Italia er helt i verdenstoppen.

Regjerende verdensmester Italia har ikke overbevist spillemessig i sine siste kamper. Etter 2-0-seieren over Georgia, som italienerne vant takket være to selvmål, mente italienske fotballeksperter at Italia vil slite i VM-sluttspillet neste år om ikke de forbedrer spillet.

Landslagskeeper Gianluigi Buffon er imidlertid av en annen oppfatning. Han mener kun Brasil er bedre enn i Italia for øyeblikket.

- Mange nasjoner i krise
- Det er så mange store nasjoner som er i krise. Og vi er bedre enn dem - kan dere tro det, sier Gianluigi Buffon på pressekonferansen i forbindelse med onsdagens landskamp mot Bulgaria i Torino.

Han peker først og fremst på Frankrike og Argentina som store nasjoner som sliter.

- De ønsker å sparke den franske treneren Raymond Domenech? Selvsagt, resultatene går ikke deres vei, sier keeperen, og fortsetter:

- Argentinas trener Diego Maradona sitter utrygt på trenerbenken. De tapte nettopp fortjent hjemme mot Brasil. I fotball vet alle at trenerne kun har lånt tid, sier han.

- Kun Brasil bedre
Juventus-keeperen er overbevist om at Italia vil kjempe om gullet i VM i 2010.

- For øyeblikket er kun Brasil bedre enn oss i verden. Vi er snart klar for VM, og fornøyd med våre prestasjoner, sier Buffon.

Italia, som møter Bulgaria onsdag kveld, leder sin VM-kvalifiseringsgruppe med 17 poeng.