Jobbsøkere og arbeidsledige registerer seg og søker på jobber på NAVs kontor på St. Hanshaugen i Oslo torsdag. Person ved datamaskin.  (Foto: Meek, Tore/SCANPIX)
Jobbsøkere og arbeidsledige registerer seg og søker på jobber på NAVs kontor på St. Hanshaugen i Oslo torsdag. Person ved datamaskin. (Foto: Meek, Tore/SCANPIX)

Ledigheten blant unge over ti prosent

Arbeidsledigheten blant unge under 25 år var 10,5 prosent i andre kvartal i år. Nesten annenhver arbeidsledig i Norge er ungdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10,5 prosent av arbeidsstyrken i alderen 15-24 år var ledige i annet kvartal i år, mot 8,4 prosent på samme tid i fjor, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Dette utgjør en nedgang på 10.000 sysselsatte ungdommer, skriver Bergens Tidende.

– De som ofte ryker først er unge tidlig i 20-årene som har lite utdanning og arbeidserfaring. I dårlige tider kan de lett få en smell, sier Anna Hagen, forskningsleder ved Fafo, Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning.

Ledigheten er størst blant unge menn og blant de med lav utdanning.

Det er også mye lediggang blant unge ute i Europa. 20 millioner EU-borgere er ifølge Eurostat uten jobb. Verst ute er Spania, der én av tre ungdommer er arbeidsledige. (©NTB)