Lise Klaveness (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Lise Klaveness (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Klaveness åpner for landslagscomeback

- Jeg sluttet på en unaturlig og trist måte. Det gjør at man har noe ugjort.

Tirsdag kunne Bjarne Berntsen fortelle TV 2 Sporten at det han angrer mest på i sin tid som landslagssjef for Norge, er behandlingen av Lise Klaveness etter VM i Kina i 2007.

Han ga henne den tøffe beskjeden om at hun ikke var ønsket på landslaget i ankomsthallen på Gardermoen da landslaget returnerte fra Kina.

- Det er alltid sportslige ting du vil rette på, men den saken jeg er mest lei meg for er håndteringen av Lise Klaveness etter VM i 2007. Jeg bommet fullstendig på timingen. Den saken vil dessverre forfølge meg svært, svært lenge for det var klønete, sier Berntsen.

Les også: Berntsen angrer på Klaveness-behandlingen

- Den største nedturen i mitt liv
De to har skværet opp etter episoden, men Klaveness er ikke overrasket over at det er behandlingen av henne som er det han angrer mest på.

- Vi har snakket om det, og jeg skjønner at han angrer. Det var den største nedturen og skuffelsen i mitt liv og det ble sagt ting som aldri blir usagt og som jeg ikke kunne forsvare meg mot, sier Klaveness til TV 2 Sporten.

- Har skværet opp
Både Berntsen og Klaveness understreker at de nå har skværet opp.

- Jeg og Bjarne har skværet opp, og det hjelper alltid. Det hjelper at den som har skuffet deg forstår hvordan det rammet deg, men det kan aldri være ugjort, fortsetter Klaveness.

Klaveness hadde aldri mistillit til Bjarne Berntsen før episoden, men den gjorde at hun følte at nok var nok.

- Jeg sluttet på en unaturlig og trist måte. Det gjør at man har noe ugjort. Jeg hadde aldri mistillit til Bjarne i forkant, men jeg sluttet fordi jeg måtte sette en grense. Selv om vi har skværet opp nå, så skjedde det uopprettlige ting og det var det på grunn av det jeg sluttet.

Åpner for landslagscomeback
Klaveness trodde at hun var ferdig med landslaget da hun takket nei til videre spill, men med tanke på måten landslagskarrieren sluttet på åpner hun nå for landslagsspill - dersom Norges nye landslagstrener, Eli Landsem, vil ha henne med på laget.

- Det var en nedtur i min karriere og i mitt liv, men nå er det kommet et nytt regime og jeg kjenner at jeg er motivert. Men jeg må jo snakke med Eli, og bli tilbudt en plass, sier Klaveness, som også legger til at hun nå jobber som advokatfullmektig, og at landslagsspill må eventuelt tilpasses jobben og klareres med arbeidsgiver.