Politisjef Edward A. Flynn sier det er godt politiarbeid som ligger bak arrestasjonen av den antatte seriemorderen.  (Foto: Morry Gash/AP)
Politisjef Edward A. Flynn sier det er godt politiarbeid som ligger bak arrestasjonen av den antatte seriemorderen. (Foto: Morry Gash/AP)

Mistenkt seriemorder tatt etter 23 år

Amerikansk politi har arrestert en mann mistenkt for drapene på ni kvinner siden 1986.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Walter Earl Ellis (49) ble lørdag arrestert mistenkt for drapet på ni kvinner i tidsrommet 1986 og 2007 i Milwaukee, Wisconsin.

Drepte prostituerte

– Åtte av de drepte kvinnene var trolig prostituerte, mens én var rømling, sier politisjef i Milwaukee, Edward Flynn, ifølge nyhetsbyrået AP.

Politiet sier Ellis DNA er funnet på alle ni kvinnene, som aldersmessig var mellom 16 og 41 år gamle.

Ny og bedre DNA-teknologi

– En stadig bedre DNA-teknologi har gjort det mulig å finne forbindelsen mellom disse drapene, og det var godt politiarbeid som førte til løsningen, sier Flynn. Politiet i Milwaukee startet i mai en gruppe som etterforsker gamle drapssaker, og har i tillegg til Ellis arrestert to andre personer for gamle drap på bakgrunn av ny DNA-teknologi.

Ellis er foreløpig formelt siktet for to drap. Joyce Mims (41) i 1997 og Ouithreaun Stokes (28) i 2007. Begge to ble kvalt, skriver Sky News. Det er forventet at han blir siktet for alle ni drapene.

Ellis har en tidligere dom på fem års fengsel for legemsbeskadigelse.