Chelsea's Frank Lampard, left, John Terry, 2nd right, and Florent Malouda, right, congratulate Alex after he scores the opening goal against Arsenal during their English Premier League (Foto: SANG TAN/AP)
Chelsea's Frank Lampard, left, John Terry, 2nd right, and Florent Malouda, right, congratulate Alex after he scores the opening goal against Arsenal during their English Premier League (Foto: SANG TAN/AP)

Lampard vil snu kjøpsnekten til noe positivt

Håper Fifa-dommen skal skape større samhold i troppen.

FIFA nekter Chelsea å kjøpe spillere frem til januar 2011, noe som får klubben til å rase.

Premier League i altomfotball.no: Chelsea | Tabell | Terminliste | Statistikk

Midtbanestjerne Frank Lampard håper imidlertid Chelsea kan snu det negative til noe positivt.

- Mye har skjedd med meg i min karriere med England og Chelsea, og når man står med ryggen mot veggen, uansett årsak, så skaper det et samhold som kan bli brukt til noe positivt, sier Lampard til Sky Sports.

- Du kan ikke la det bli brukt negativt, og det er uansett noe som er utenfor spillernes kontroll. Alt vi kan gjøre er å snu det til noe positivt, sier Lampard.

Les også: City risikerer også kjøpsnekt
Les også: Everton må punge ut
Les også: United truer Le Havre med søksmål

Les også: Chelsea anklages for å ha hentet elleveåring

Forsvarer Chelsea-akademiet
At Chelsea nå ikke får kjøpe spiller har også fått kritikerne til å lange ut mot Chelseas akademi. 28 år gamle John Terry er den siste spillere som slo gjennom etter å ha gått gradene i klubben.

- Det er et generelt spørsmål som ikke bare bør omfatte Chelsea. Vi ønsker alle å se gode, unge engelske spillere slå gjennom, sier Lampard.

- Nå for tiden ser akademiene etter spillere i utlandet, og det er den rette tingen å gjøre ettersom det er til klubbens beste. Men det er mange unge engelske spillere i Chelsea, og det er godt å se, fortsetter han.

- Ikke enkelt å slå gjennom i Chelsea
Han mener at det faktum at Chelsea har en meget sterk tropp gjør det ekstra vanskelig for yngre spillere å slå gjennom.

- Jeg kjenner meg igjen i de engelske guttene, og vil alltid forsøke å hjelpe dem. Men det er ikke enkelt å slå gjennom i Chelsea. Jeg spilte for førstelaget til West Ham da jeg var 17-18, men der var ikke kvaliteten i nærheten av det den er i Chelsea, sier Lampard.