Tidligere kringkastingssjef og Høyre politiker John G. Bernander skal lede Næringslivets hovedorganisasjon.  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Tidligere kringkastingssjef og Høyre politiker John G. Bernander skal lede Næringslivets hovedorganisasjon. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Fra søppelplukker til NHO-sjef

John G. Bernander har gått fra å plukke søppel på familiens campingsplass til å bli sjef for NHO.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den påtroppende NHO-lederen ser du på tabloid i kveld kl. 18.55.

NHO har den siste tiden måtte tåle sterk kritikk fra NHH-professor Terje Hansen, etter at de ved flere anledninger har regnet feil på formueskatt – og lurt både journalister og politikere. Hansen mener NHO har drevet systematisk feilinformasjon.

Den påtroppende NHO-sjefen sier at han har et nært forhold til både formueskatt og skatt på arbeidende kapital, spesielt gjennom sin egen familiebedrift.

- Dette er ikke en rørende omsorg for bedriftseierne, men det er jo helt meningsløst at eierne må bruke av bedriftenes egenkapital for å betale skatt. Denne kapitalen skal gå til å sikre arbeidsplasser og verdiskapning. Det føles blodig urimelig nå i krisetider at futen likevel skal ha sitt, sier han til NHO-magasinet.

Vil ha borgerlig regjering

Bernander er klar på at NHO foretrekker en borgerlig regjering etter valget, og mener Kristin Halvorsen bruker oljeformuen på feil måte.

I sin nye rolle som NHO-sjef håper også Bernander at han kan sette lys på andre områder enn det NHO har konsentrert seg om tidligere. Det gjelder spesielt forskning, kompetanseheving og skole- og utdanningspolitikk.

Rydder opp

Bernander er kjent for å like å ha ting i orden, og som NRK-sjef stod han på trappa og feide vekk sneiper.

- Jeg mener orden er en forutsetning for trivsel, sier Bernander til NHO-magasinet.

Fra og med 21. september er John G. Bernander på plass i sjefsstolen hos Næringslivets Hovedorganisasjon.

Den påtroppende NHO-lederen ser du på tabloid i kveld kl. 18.55.