– Svensker pågrepet i Pakistan

Tre svenske menn skal være pågrepet av regjeringsstyrker i Pakistan, mistenkt for å ha tilknytning til terrornettverket al-Qaida.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svenskene skal ha blitt pågrepet for en uke siden i den østlige Punjab-provinsen, sammen med sju tyrkiske menn og en russer, skriver expressen.se.

Opplysningen om pågripelsen kommer fra politisjefen i Dera Ghazi Khan-distriktet, Mohammad Rizwan.

– Vi mistenker at de har koblinger til terrornettverket al-Qaida eller til andre nærliggende grupper, sier Rizwan til pakistanske Press TV.

Ifølge politisjefen ble de elleve mennene pågrepet på grensestasjonen Trimmu da de forsøkte å ta seg inn i Punjab.

Grensevaktene fattet mistanke til reisedokumentene de var i besittelse av, og mistanken ble styrken da de fant bøker, kart og CD-plater med såkalt terroristrelatert materiale i bagasjen deres.

Sveriges ambassade i Islamabad forsøker nå å innhente opplysninger i saken, men kan foreløpig ikke bekrefte meldingene om at det er svensker blant mennene som ble pågrepet.

– Vi kjenner til opplysningene i pakistanske medier om at det skal dreie seg om tre svenske statsborgere, men vi har ikke fått dette bekreftet av pakistanske myndigheter, sier Ellinor Lundmark i det svenske utenriksdepartementets pressetjeneste.

– Vi får vente og se hva ambassaden finner ut, sier hun. (©NTB)