siv_680
siv_680
siv_bug
siv_bug

Siv Jensen i stolen hos Pål T. Jørgensen

Mandag kveld var det Siv Jensen sin tur til å møte Pål T. Jørgensen under partilederutspørringen på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fremskrittspartiets leder gikk inn i valgkampen med et klart mål; Frp i regjering med henne selv som statsminister. Etter at Høyres landsmøte åpnet for samarbeid med Frp, så det ut til at Siv Jensens drøm kunne bli virkelighet.

Men en uke før valget har Høyre flørtet mer og mer med sentrumspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti. Dermed har stemningen mellom de to partiene til høyre i norsk politikk blitt mer og mer amper. Mandag oppsto en opphetet diskusjon mellom Jensen og Solberg under en felles fotografering i Stortinget.

Forholdet til Høyre og Fremskrittspartiets målsettinger med valget er noe av flere ting Siv Jensen blir spurt om når hun mandag kveld møter Pål T. Jørgensen til partilederutspørring på TV 2.

Se hvordan Fremskrittspartiet ligger an på meningsmålingene på TV 2s partibarometer

Norges nest største

Fremskrittspartiet ble stiftet i 1973 under navnet «Anders Langes parti til sterk nedsettelse av skatter og avgifter og offentlige inngrep». Fra å være et protestparti er det nå Norges nest største parti etter Arbeiderpartiet.

Siv Jensen har siden 2005 vært partiets parlamentariske leder, og på landsmøtet i 2006 ble hun valgt som formann etter at Carl I. Hagen hadde styrt partiet i 28 år. Tittelen ble endret under landsmøtet i 2009, og hun omtales nå som partileder.

Ved stortingsvalget i 2005 fikk partiet inn 38 representanter etter et valgresultat på 22,1 prosent.

Les mer om Fremskrittspartiets historie her