KJEMPER: En amatørvideo viser livredde fergepassasjerer som kjemper for livet etter at en ferge sank i Makedonia lørdag.  (Foto: APTN)
KJEMPER: En amatørvideo viser livredde fergepassasjerer som kjemper for livet etter at en ferge sank i Makedonia lørdag. (Foto: APTN)

Kastet redningsvester til forlisofrene

Dramatiske amatørvideobilder viser redningsarbeidet etter ferjeforliset i Makedonia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoen viser ferjepassasjer som kjemper for livet etter at passasjerferja sank i løpet av få minutter sørvest i Makedonia lørdag. Skipet gikk ned i innsjøen Lake Ohrid om lag 200 meter fra land. Det ble liggende på seks meter dyp.

Kastet redningsvester

Det er tv-selskapet Sitel TV som har fått tak i videoen som viser livredde mennesker som klamrer seg fast til vrakrester mens de venter på å bli reddet. Flere øyenvitner prøvde å redde ofrene ved å kaste redningsvester og tau ut i vannet.

Overfylt

Ifølge nyhetsbyrået AP var fergen beregnet for 42 passasjerer. Det skal ha vært minst 57 personer om bord i fergen som ble bygget i 1924.

15 personer mistet livet i ulykken, de fleste var bulgarske turister.

Skipper pågrepet

Skipperen og mannskapet har fortalt i avhør at de hørte en høy knuselyd like før skipet fikk slagside og sank. Nå er skipperen pågrepet mistenkt for uaktsomhet i tjenesten. Sotir Filevski (23) risikerer fire til ti år i fengsel om han blir funnet skyldig. Eksperter fra Kroatia og Bulgaria vil bistå politiet i etterforskningen.

Flaggene var heist på halv stang i den sørlige delen av Makedonia i går. Alle sport- og kulturarrangement er avlyst som følge av ulykken.