Øremerker 40 millioner til kulturskolene

Regjeringen øremerker 40 millioner kroner til kulturskolene på neste års statsbudsjett. Det er første skritt i en storsatsing, ifølge kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunnskapsministeren er snar med å understreke at om de 40 millioner kronene på statsbudsjettet for neste år kan virke litt snaut, så er det bare det første skrittet i en storsatsing de neste fire årene. Regjeringen ønsker å integrere kulturskoleaktiviteter i større grad med skoler og ikke minst skolefritidsordningen.

– Disse pengene kommer i tillegg til midlene kommunene har gjennom sine frie inntekter, påpeker han overfor NTB. Alle kommuner er forpliktet til å ha et kulturskoletilbud til de av innbyggerne som ønsker det for sine barn.

Selv om rundt 120.000 barn benytter seg av kulturskoletilbud landet rundt, er det fortsatt 25.000 barn som står på venteliste, ifølge regjeringens egne tall. Andre mener køen er enda lengre.

Sammen med barne- og familieminister Anniken Huitfeldt (Ap) og Senterparti-nestleder Trygve Slagsvold Vedum besøkte Solhjell Lilleaker skole på vestkanten i Oslo mandag morgen for å fortelle pressen at kulturskolene nå settes øverst på timeplanen.

– I Kulturløftet II er det de som er den store oppgaven, sier Huitfeldt. (©NTB)