AVBLÅST: Trolig har redningsmannskapet lett etter en turist som ble meldt savnet på Ulriken forgjeves. Mye tyder på at mannen har tatt nattoget til Oslo. (Foto: Pål  Schaathun/TV 2)
AVBLÅST: Trolig har redningsmannskapet lett etter en turist som ble meldt savnet på Ulriken forgjeves. Mye tyder på at mannen har tatt nattoget til Oslo. (Foto: Pål  Schaathun/TV 2)

Redningsaksjon avblåst etter hjelp fra TV 2

Overbrakte tips som førte til at leteaksjonen etter turisten som har vært savnet på Ulriken i Bergen ble avsluttet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En person som hadde lest om leteaksjonen i mediene tok mandag morgen kontakt med TV 2. Tipset gikk ut på at turisten sannsynligvis var i god behold.

Det førte til en ny vending i forsvinningssaken.

Signalement avgjorde

– Like etter at vi mottok melding fra TV 2 om at mannen var observert, ringte også vitnet selv og fortalte oss om episoden, forteller operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Svein Lyssand, til tv2nyhetene.no.

Ved ellevetiden mandag ble det avgjørt at leteaksjonen skulle avsluttes. Avgjørelsen var basert på vitnes beskrivelse av turisten.

– Signalementet passet veldig bra, og av den grunn avsluttet vi søket, sier Lyssand.

Siden søndag kveld har rundt 50 personer lett etter turisten som tok taubanen opp på Ulriken i 20-tiden.

Mannen fra Taiwan fortalte da besetningen at han planla å ta siste bane ned igjen. Men mannen kom aldri tilbake. Dermed ble det satt i gang en omfattende leteaksjon på fjellet i Bergen.

Etterforsker saken

Nå tyder alt på at mannen har tatt nattoget til Oslo. Politiet etterforsker saken.

– Vi håper at opplysninger fra NSB vil gjøre at mannens identitet blir kjent, sier Lyssand som retter en stor takk til media.

– Det er viktig at pressen tipser oss om slike ting. Hadde denne informasjonen ikke blitt kjent, ville trolig leteaksjonen pågått fortsatt, sier operasjonslederen.