Egil Olsen og Frode Olsen  (Foto: TV 2/Scanpix/)
Egil Olsen og Frode Olsen (Foto: TV 2/Scanpix/)

«Norge må spille mer moderne fotball»

Fotballekspert Frode Olsen ba fansen si sin mening om landslaget.

LES HVA FANSEN MENER OM NYE DRILLOS OG SI DIN MENING OM NORGE TIL FRODE OLSEN HER

Norge klarte lørdag kun 1-1 mot lilleputtnasjonen Island, og dermed røk drømmen om en VM-playoffkamp.

- Vanskelig å finne svar
Onsdag har Egil Drillo Olsens menn kun æren å spille for mot Makedonia.

Til og med ekspertene synes det er vanskelig å finne ut hvorfor Norge sliter.

- Mot Island ble vi til tider utspilt og vi må være ærlige å si at vi slapp billig unna. Merkelig, skriver Frode Olsen i bloggen sin.

Frode Skarstein (Foto: Marianne Ahlsen/)
Frode Skarstein (Foto: Marianne Ahlsen/)

- Gode nok spillere?
Mange har pekt på at Norge kanskje ikke har gode nok spillere. Det argumentet er også Frode Olsen usikker på om stemmer.

- Har vi gode nok spillere? Er det her skoen trykker? Litt underlig er det at vår venstreside med en Serie A og en spiller fra Premier League ikke fungerer. De to virker til tider som olje og vann når de spiller sammen. Ville vi vært bedre med Riise som kantspiller, undrer Frode Olsen.

LES HVA FANSEN MENER OM NYE DRILLOS OG SI DIN MENING OM NORGE TIL FRODE OLSEN HER

I sin blogg på tv2sporten.no ville Frode Olsen høre folkets mening om hva som er galt med Norge. Han fikk inn en rekke innspill - som kanskje NFF og Egil Olsen bør ta med i sin evaluering i fremtiden?

Her er et knippe utvalg av folkets meninger TV 2-eksperten fikk på bloggen sin:

- Grunnen til at vi taper er at Drillo-stilen blir altfor ekstrem. Hvert eneste angrep skal bygges opp av vår "playmaker" Brede Hangeland, med høye, lange baller. Vi har null variasjon og kreativitet. Vi kan ikke BARE slå langt opp mot solide islandske stoppere, på en Carew som ikke får noe til å stemme, og veike Moldskred og Huseklepp. Vi må rundt på kant, eller spille stikkere gjennom på Huse/Moldskred. Og hvorfor Drillo tar ut Huseklepp, en kreativ kraft og en som kan utrette noe, i stedet for å ta ut Gamst som ikke hadde en eneste positiv involvering gjennom 90 min er for meg helt hinsides. Klippekort. Alt i alt fremstår det helt planløst. Vi har ingen bevegelse uten ball, og med en gang vi får tak i den, er det panikk og om å gjøre å slå den lengst mulig frem, skriver Rune i sitt innlegg.

Ørjan skriver i sitt innlegg at Norge ganske enkelt ikke har gode nok spillere.

- Vi har simpelthen ikke spillere som er bedre enn det resultatne viser. Tror ikke det hadde hjulpet med en Capello eller andre på sidelinjen. Før Norge kan komme opp på et anstendig nivå igjen, må det meisles ut en ny generasjon med fotballspillere. Vi trenger spillere som er ballsikre, hurtige og har en annen innstilling enn dagens spillere. Vi trenger spillere som presterer uke etter uke på europeiske topplag. Alt dette ligger langt fram i tid. Men dersom NFF tar til fornuft og ansetter de riktige folkene så kan denne negative trenden snus.

Atle tar et oppgjør med norske fotballeksperter, og poengterer at Norge ikke har nok stjerner utpå banen.

- Jeg har store problemer med den Norske ekspertisen (dine venner også Frode) som de siste årene fremhever at nå er det viktig at Rise og Carew , og også Gamsten "må stå frem og ta annsvar",Kanske du kan forklare det litt nærmere. Jeg har vel fått med meg det meste av kampene til Norge under Hareide og "det nye Norge", og Rise sin jobb er å bryte ,og så slå FRA SEG ballen. Det har vært standaren i samtlige kamper for Norge. I liverpool hadde han ALLTID 5-6-7 klassespillere SOM VILLE ha ballen innenfor en radius av 10-15 meter, og nærmere. Da er det IKKE VANSKELIG å være god. du har ALLTID noen som overtar når du har gjort ditt. RIse er ingen PLAYMAKER ELLER 10 ER om du vil, som skal ha ballen og styre og fordele.. Rise er en innsatsfyllt back, med en god venstre fot. Gamsten er helt sikke god nok til å være mer innvolvert i spillet. Han MÅ ikke nødvendigvis stå ute på kanten og vente på noe som ikke kommer. Spillerne må få større frihet til å bytte kjappt possisjoner, og Gamsten er sterk i hodedueller og bra med ballen, han skyter bra og har bra teknikk. Carew er stor og sterk, det er hans forse, ikke kjapp ballkontroll, eller smarte bevegelser. Han har et så høyt tyngdepunkt og "tilfeldig" ballføring, at han er helt avhengi av at fysikken er i orden, ellers er han nærmest hjelpeløs . Når du er stor og sterk og omtrent aldri har scoret på hodet etter corner, er det noe som ikke stemmer. Å ensidig slå langt mot Carew, når han ikke er i slag, eller har spillere rundt seg, virker helt merkelig. Klarer ikke ledelsen å se at han er ukomfortabel og alt for enkel i sin måte å opptre på? Han føyser ballen foran seg og stamper på stive bein etter, det holder ikke på toppnivå, skriver han.

Fabio Capello  (Foto: GLYN KIRK/AFP)
Fabio Capello (Foto: GLYN KIRK/AFP)

Ole Cato mener at Drillos menn bør lære av Erik Hamrén i Rosenborg:

- Erik Hamrèn: ATTITUDE, ATTITUDE og ATTITUDE!!!, slår han fast.

LES HVA FANSEN MENER OM NYE DRILLOS OG SI DIN MENING OM NORGE TIL FRODE OLSEN HER

«Haki» mener NFF bør ansette en utelandsk trener.

- La meg gjøre en ting helt klart; når Drillo har valgt å bruke de spillerne han mener vil gjøre den beste jobben er det helt riktig å spille "drillofotball". Det nytter ikke å tro at man kan gjøre hvilket om helst lag, hvilken som helst spillergruppe til et spillende lag ala Barca. Hadde jeg bestemt, noe jeg en dag vil, så ville jeg uten tvil begynt med langsiktig oppbygging. Begynne å gi unge spillere sjansen, spillere om f.eks Skjelbred og Tettey skal spille fast på norges landslag. Forren, Berget + + hadde fått sjansen. De er godt i 20 årene allerede, og tiden er moden for forandring. Gjør vi dette er sjansen stor for at vi ikke kvalifiserer oss til 2012, men så blir jo sjansen veldig stor for at vi vil kvalifisere oss til sluttspill fra 2014 og oppover. Dette er løsningen. Ansette en utenlandsk trener hadde ogå vært sunt.

HVA MENER DU BØR GJØRES FOR Å SIKRE NORGE SLUTTSPILL I FREMTIDEN? LES HVA FANSEN MENER OM NYE DRILLOS OG SI DIN MENING OM NORGE TIL FRODE OLSEN HER