Leter etter indisk turist på Ulriken

Redningsmannskaper leter natt til mandag etter en indisk turist i 20-årene i turområdet rundt fjelltoppen Ulriken i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Røde Kors, sivilforsvaret og politiet gjennomsøker hytter og stier i området rundt Ulriken, det høyeste av fjellene som omkranser Bergen sentrum.

– Han tok gondolbanen opp ved 20-tiden, og opplyste til betjeningen der oppe at han bare skulle ut en kort tur. Han var tynnkledd, og betjeningen på banen varslet oss da han ikke var tilbake klokken 22.43, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Ved 1.30-tiden natt til mandag var mannen, en indisk turist i 20-årene, fortsatt ikke funnet. Grunnet lavt skydekke kan helikopter ikke settes inn i søket.

– Vi har om lag 45 personer der oppe nå, deriblant ti hundeekvipasjer. Det er ganske dårlig vær der oppe. Temperaturen ligger på ni grader, men grunnet den sterke vinden kan den reelle temperaturen være ned mot tre-fire grader, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til NTB.