Norge  (Foto: EKSTRÖMER, JONAS/Scanpix)
Norge (Foto: EKSTRÖMER, JONAS/Scanpix)

- Vi må holde norsk fotball på kartet

De norske fotballjentene er klare for å forsvare fotballæren når guttene mislyktes.

Helsinki (TV 2 Sporten): - Bra spill jenter, roper Bjarne Berntsen på trening dagen før semifinalen mot Tyskland. Ikke mange trodde han ville føre Norge så langt i EM. Norge overrasket med å knuse Sverige 3-1 i kvartfinalen. Og fotballjentene hadde fått med seg at gutta ikke klarte å overraske like mye mot Island.

- Jeg hadde håpet at de skulle gjøre det bra. Men det er godt at en av oss gjør det bra! smiler Maren Mjelde til TV 2 Sporten.

- Jeg ønsket at de skulle vinne. Men nå får vi håpe at vi bidrar til at norsk fotball holder seg på kartet, sier Solveig Gulbrandsen med et glimt i øyet.

Men jentene er lei av at de hele tiden sammenlignes med guttene.

- Guttene har ikke akkurat gjort det kjempe bra. Men herrefotball er mer interessant i Norge og sånn er det bare. Jeg synes det bare er bittert at våre kamper ikke er blitt sendt på norske tv-kanaler, sier Isabell Herlovsen.

Vet seier er mulig
Men nå er de norske jentene igjen klare for å overraske. I semifinalen venter regjerende verdens- og europamester Tyskland. Tross et sviende 4-0 tap i gruppespillet mot dem, har Norge fortsatt troen.

- Definisjonen på fotball er 22 spillere der Tyskland alltid vinner, så det er ikke så høye forventninger. Men jeg tror at vi alltids har muligheten til å slå dem. I morgen må vi bare bevise at vi kan klare det, sier landslagsveteranen Gulbrandsen.

- Jeg tror på seier. Jeg gjorde det mot Sverige og det gikk bra. Hvorfor skal det ikke gjøre det mot Tyskland også?, spør Maren Mjelde.

- Skal hakke Prinz i hælene
19-åringen har virkelig slått gjennom i EM og startet alle kampene for Norge. Hun blir spådd en lysende fremtid som Norges store forsvarsstjerne og mulig kaptein. Mjelde slet med den tyske superspissen Birgit Prinz i gruppespillet og forårsaket en straffe i kampen, men har lært av det.

- Jeg skal nok hakke Prinz litt i hælene, jeg er klar for en revansje der. Jeg fikk bryne meg på henne i den første kampen, så jeg håper det går bedre i morgen, sier Mjelde.