GIGANTENES KAMP: Ivano Balic og Nikola Karabatic gjør opp om EM gullet. (Foto: MARKO DJURICA/SCANPIX)
GIGANTENES KAMP: Ivano Balic og Nikola Karabatic gjør opp om EM gullet. (Foto: MARKO DJURICA/SCANPIX)

Nå kommer verdens beste til Bergen

Superstjernen Ivano Balic møter Fyllingen i håndballens Mesterliga.

Fyllingen-Bregenz 35-31

Fyllingen kvalifiserte seg for Mesterligaen for aller første gang med seier over Bregenz. Første kamp blir hjemme i Bergen mot storlaget RK Zagreb, som har håndballens største stjerne Ivano Balic på laget. Det skjer første helgen i oktober.

- Det er helt fantastisk. En drøm for meg, laget og klubben. Nå får vi vise frem det aller beste innen håndballen, sa Fyllingen-trener Anders Fältnäs til TV 2 Sporten etter kampen.

Det er ikke første gang et norsk lag er klar for Mesterligaen. Men etter at Det europeiske håndballforbundet endret konseptet, er det enda mer attraktivt å få være med. Med det nye systemet får en ti høykvalitetskamper, fem på hjemmebane.

De andre lagene Fyllingen møter er regjerende mester Ciudad Real, Bundesliga-toer HSV, det danske stjernegalleriet FCK og svenske Allingsås. Kampene ser du på en av TV 2s kanaler.

30 år gamle Balic røyker 15 sigaretter om dagen og er kåret til verdens beste håndballspiller i 2003 og 2006.

Fyllingen storspilte mot Bregenz. De var knusende overlegen i første omgang, gikk litt tom for krefter, men halte seieren i land til slutt.

- Vi skulle satse alt i seksti minutter. Det fikk briste eller bære. Det er noe av det største jeg har vært med på dette, sa veteranving Jarle Rykkje etter kampen.

Se Fyllingen kvalifisere seg:

336978