Redningsskøyta gikk rundt

Redningsskøyta Gideon kantret under et redningsoppdrag ved Eidkjosen utenfor Tromsø søndag. En person er kritisk skadd.

Redningsskøyta var på oppdrag for å taue en sjark da ulykken skjedde klokken 15.40. Gideon skulle taue den 30 fot store tresjarken inn til Eidkjosen, der det er havn og båtverksted.

– Sjarken begynte å ta inn vann. De forsøkte å lense, men det lyktes

ikke. Til slutt sank sjarken og dro redningsskøyta rundt, sier operasjonsleder Bjørn Danielsen i Troms politidistrikt til NTB.

Det var to menn om bord i Gideon, mens en mann var alene i sjarken. Redningsmannskapene fikk utløst redningsflåten da skøyta gikk rundt. De skal ha vært om lag 200 meter fra land.

– De fikk hentet sjarkføreren opp i flåten, men han var livløs. De begynte straks med hjerte- og lungeredning, og fikk brakt flåten inn til land. Derfra ble sjarkføreren hentet i ambulanse og sendt til Universitetssykehuset i Tromsø. Tilstanden skal være kritisk, sier Danielsen. Det skal ha vært vitner til det som skjedde. Hovedredningssentralen Nord-Norge ble varslet, og de sendte helikopter, båter og dykkere til stedet.

– Sjarken sank, men redningsskøyta ble liggende med kjølen i været. En politibåt skal taue skøyta inn til land, sier Danielsen. De to redningsmennene skal ha kommet fra ulykken uten alvorlige skader. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2