Redningsskøyta gikk rundt

Redningsskøyta Gideon kantret under et redningsoppdrag ved Eidkjosen utenfor Tromsø søndag. En person er kritisk skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redningsskøyta var på oppdrag for å taue en sjark da ulykken skjedde klokken 15.40. Gideon skulle taue den 30 fot store tresjarken inn til Eidkjosen, der det er havn og båtverksted.

– Sjarken begynte å ta inn vann. De forsøkte å lense, men det lyktes

ikke. Til slutt sank sjarken og dro redningsskøyta rundt, sier operasjonsleder Bjørn Danielsen i Troms politidistrikt til NTB.

Det var to menn om bord i Gideon, mens en mann var alene i sjarken. Redningsmannskapene fikk utløst redningsflåten da skøyta gikk rundt. De skal ha vært om lag 200 meter fra land.

– De fikk hentet sjarkføreren opp i flåten, men han var livløs. De begynte straks med hjerte- og lungeredning, og fikk brakt flåten inn til land. Derfra ble sjarkføreren hentet i ambulanse og sendt til Universitetssykehuset i Tromsø. Tilstanden skal være kritisk, sier Danielsen. Det skal ha vært vitner til det som skjedde. Hovedredningssentralen Nord-Norge ble varslet, og de sendte helikopter, båter og dykkere til stedet.

– Sjarken sank, men redningsskøyta ble liggende med kjølen i været. En politibåt skal taue skøyta inn til land, sier Danielsen. De to redningsmennene skal ha kommet fra ulykken uten alvorlige skader. (©NTB)