mobil680 (Foto: Scanpix )
mobil680 (Foto: Scanpix )

Fikk SMS om at hun skulle fratas barnet

To uker før hun skulle føde, fikk en dansk kvinne tekstmelding fra en saksbehandler om at barnet hennes skulle tas hånd om av barnevernet. Skandaløst, mener kvinnens advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 32 år gamle kvinnen er tidligere rusmisbruker og holdes derfor under tett oppsyn mens hun går gravid, skrev nyhetsbyrået Ritzau søndag. Hun greier seg bra, og det skyldes ifølge advokaten Hanne Ziebe nettopp at hun vil sørge for at hun får beholde barnet.

Men for kort tid siden sendte en saksbehandler i Ikast-Brande kommune, der kvinnen bor, en SMS med beskjed om at barnet ville bli tatt fra henne rett etter fødselen. Dette er en ren skandale, sier Hanne Ziebe.

– Framgangsmåten er et tegn på den hetsen som i stigende grad rettes mot foreldre med problemer. Det er vanskelig å tenke seg at en kreftsyk skulle få en SMS med beskjed om at nå har vedkommende bare 14 dager igjen å leve, tilføyer hun.

Ikast-Brande kommune opplyser at tekstmeldingen ble sendt fordi man ikke hadde fått kontakt med kvinnen med brev eller på telefon. Kommunens sjef for barne- og familiesaker Anton Rasmussen beklager likevel at denne framgangsmåten ble valgt. (©NTB)