STRAFFE TIL ROONEY: Wayne Rooney taklet Slovenias Bostjan Cesar stygt under lørdagens kvalifiseringskamp. Situasjonen førte til at Cesar ble alvorlig skadet, mens Rooney fikk tildelt straffespark.  (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
STRAFFE TIL ROONEY: Wayne Rooney taklet Slovenias Bostjan Cesar stygt under lørdagens kvalifiseringskamp. Situasjonen førte til at Cesar ble alvorlig skadet, mens Rooney fikk tildelt straffespark. (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)

Rooney skadet motspiller - fikk straffespark

Rooney skadet motspiller, men fikk straffespark. - Filming av Rooney, tordner Robert Koren.

Den tidligere Lillestrømspilleren Robert Koren var i harnisk etter Englands 2-1-seier over hans Slovenia i gårsdagens vennskapskamp mellom landene.

Skadet motspiller - fikk straffespark
Årsaken er at England ble tildelt straffespark etter 31 minutter av første omgang.

Manchester United-spilleren Wayne Rooney kjempet med Slovakias Bostjan Cesar om å nå ballen først inne i Slovenias 16.-meter. Rooney gikk over ende i duellen samtidig som han traff Cesar med knottene først i ankelen.

Forsvarsspilleren fikk en stygg vridning i ankelen i duellen og måtte byttes ut emd det som kan være en alvorlig ankelskade. Jeg mener Rooney faller for lett

Koren: - Ikke straffe
Kampens dommer Jonas Eriksson var imidlertid ikke sein med å peke på straffemerket.

Bildene viste at dommeren trolig burde gitt Slovenia frispark.

Frank Lampard var sikkerheten selv fra krittmerket og sørget for 1-0-ledelse.

Slovenias landslagskaptein og eks-Lillestrømspilleren Robert Koren var lite

Wayne Rooney  (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
Wayne Rooney (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
imponert over dommerens avgjørelse.

- Det var ikke straffespark. Begge spillerne kjempet om ballen. Til slutt falt bokstavelig talt Rooney inn i Cesar og jeg mener det burde vært dømt frispark mot Rooney, sa Koren PA etter kampen.

- Rooney falt for lett
Han beskyldte dessuten Rooney for å ha filmet i situasjonen.

- Vi må se reprisen, men vi har ikke tatt lett på dette i garderoben. Vi mener det ikke var straffespark. Jeg mener Rooney faller for lett og la oss se om noen vil kritisere han for det i etterkant, sa Koren.

Også den svenske kamplederen får det glatte lag fra Koren.

- Min personlige mening er at dommeren var under press på grunn av hjemmepublikum og det engelske laget. Straffesparket var litt for enkelt idømt synes jeg, sa West Bromwich-spilleren.

Capello byttet seks
Jermaine Defoe ga England 2-0 etter 63 minutter, mens Zlatan Ljubijankic scoret Slovenias trøstemål fem minutter før slutt.

Englands landslagssjef Fabio Capello foretok seks spillerbytter i løpet av kampen.