VM KLARE: Brasil kunne juble for å ha sikret seg billett til VM sluttspillet i Sør Afrika neste sommer. (Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP)
VM KLARE: Brasil kunne juble for å ha sikret seg billett til VM sluttspillet i Sør Afrika neste sommer. (Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP)

Brasil klar for VM etter seier over Argentina

Samtidig vokser presset på Diego Maradona.

Brasil kan allerede starte forberedelsene til VM I Sør-Afrika etter å ha tatt en sterk 3-1-seier over Argentina i Rosario natt til søndag.

Tøft for Argentina
Argentina på sin side må forberede seg på en knalltøff kamp om å komme seg til mesterskapet.

Diego Maradonas menn har tre kvalikkamper igjen - to vanskelige bortekamper mot Paraguay og Uruguay, i tillegg til en tilsynelatende enkel hjemmekamp mot tabelljumbo Peru.

Dermed vokser presset mot Argentinas landslagstrener Diego Maradona. Den kontroversielle treneren nekter imidlertid å gi etter for presset.

- Slike ting skjer i fotball. Dette vil ikke knekke meg, sa Maradona ifølge AP.

Maradona valgte å starte med Lionel Messi og Carlos Tevez på topp mot Brasil. De to teknikerne fikk frie roller og var bevegelige på Brasils banehalvdel, men Argentina led under å ikke ha en ren spiss inne i 16-meteren.

Effektive Brasil
Til tross for å ha vært underlegne i ballinnehav var Brasil best innenfor begge boksene og vartet opp med effektiv kontringsfotball og var dessuten giftige på dødballer.

Etter 24 minutter headet forsvarsspilleren Luisao bortelaget i ledelsen etter et presist slått frispark.

Sju minutter senere var Luis Fabiano først på en retur og økte ledelsen til 2-0.

Argentina tente håpet ved å redusere til 1-2 takket være et flott langskudd fra Jesús Dátolo etter 65 minutter.

Jubelen fra tribunene stilnet imidlertid raskt. Kun tre minutter senere spilte Kaká fri Luis Fabiano som iskaldt avgjorde kampen med sin andre scoring for dagen.

Dunga hyllet sine egne og Messi
- Vi er veldig glade. Vi slo et veldig bra lag med store mestere. Lionel Messi er kanskje den beste spilleren i verden. Vi slo Argentina som ikke hadde tapt en eneste hjemmekamp i løpet av kvalifiseringen, strålte Brasils trener Carlos Dunga etter kampen.

Brasil er dermed kvalifisert til VM i Sør-Afrika neste sommer, mens Argentina ligger på fjerdeplass i den søramerikanske kvalifiseringen der de fire beste er automatisk kvalifisert til VM.

Laget som ender på femteplass må ut i playoff mot det fjerde plasserte laget fra CONCACAF-kvalifiseringen (Nord- og Mellomamerika samt Karibien).

(© TV 2 Sporten/NTB)

Maradona  (Foto: ENRIQUE MARCARIAN/REUTERS)
Maradona (Foto: ENRIQUE MARCARIAN/REUTERS)

Messi  (Foto: MARCOS BRINDICCI/REUTERS)
Messi (Foto: MARCOS BRINDICCI/REUTERS)

Luis Fabiano  (Foto: CEZARO DE LUCA/EPA)
Luis Fabiano (Foto: CEZARO DE LUCA/EPA)