Omstridt Obama-rådgiver går av

En av president Barack Obamas rådgivere går av etter å ha kommet med grove utfall mot den republikanske opposisjonen. Van Jones sier han trekker seg for ikke å forstyrre arbeidet med helsereformer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jones kunngjorde sin avgang søndag. Han valgte å gå etter at det ble kjent at han hadde undertegnet et opprop med antydninger om at tidligere president George W. Bush og hans regjering var innblandet i terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

- Vi står rett foran et historisk oppgjør om helsestell og ren energi. I denne situasjonen har reformmotstandere satt i gang en ondsinnet kampanje for å bakvaske meg, heter det i Jones' avskjedssøknad, som er gjort tilgjengelig for mediene.

- Jeg har ikke samvittighet til å be mine kolleger kaste bort krefter og verdifull tid på å forsvare eller forklare min framtid. Vi må ha alle mann på dekk for å kjempe for fremtiden, heter det videre i søknaden.

Van Jones er 41 år gammel og har vært spesialrådgiver for «grønne jobber» i Obamas råd for bedring av miljøet. I fjor utropte ukemagasinet Time ham til «miljøhelt», mens bladet Ebony har kalt ham en av de 150 mest innflytelsesrike afrikanskamerikanere i USA. (©NTB)