Statsminister Jens Stoltenberg trekker på skuldrene av tidligere Hydro sjef Eivind Reitens kritikk av regjeringens industripolitikk.  (Foto: TV 2)
Statsminister Jens Stoltenberg trekker på skuldrene av tidligere Hydro sjef Eivind Reitens kritikk av regjeringens industripolitikk. (Foto: TV 2)

Jens bryr seg ikke om Reiten-kritikk

Statsministeren trekker på skuldrene av tidligere Hydro-sjef Eivind Reitens kritikk av regjeringens industripolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jens Stoltenberg fikk en varm velkomst da han fredag møtte de ansatte ved Hydro Aluminium på Sunndalsøra. Industripolitikk og i særdeleshet kraftkrevende industri var tema for møtet.

– De har jo etter mitt skjønn ikke lykkes med å gi den konkurranseutsatte industrien en bedre plattform enn det man hadde for noen år siden, den er snarere blitt svekket, sa tidligere Hydro-sjef Eivind Reiten til TV 2 Nyhetene denne uken.

Les også: Reiten slakter regjeringen

Statsministeren lar seg ikke hisse opp av denne kritikken.

– Det viktigste målet på om vi lykkes er om vi holder arbeidsløsheten nede, og ikke noe land i Europa har lyktes bedre med å sikre arbeidsplasser og bekjempe finanskrisen enn det Norge har gjort, sier Jens Stoltenberg til TV 2 Nyhetene.

Delte meninger

Hos de ansatte ved Hydro Aluminium på Sunndalsøra er meningene likevel noe delte om Reitens uttalelser.

– Reiten har nok noe rett, spesielt det med kraft. Det er der problemet ligger for Hydro, sier Sverre Enger.

– Det var veldig unødvendig av Reiten å komme med en sånn uttalelse, synes Arne Rønningen.

– Jeg synes regjeringen har gjort for lite for å legge forholdene til rette for den kraftkrevende industrien, sier Berit Hugdal.

Jens: – Vil ikke vurdere Reitens motiv

– Er disse uttalelsene fra Reiten en slags takk for sist fra en bitter mann?

– Jeg har samarbeidet godt med Eivind Reiten og jeg kommer ikke til å karakterisere eller vurdere hva som er motivene hans, sier Stoltenberg.

Statsministeren hadde ingen nyheter og få konkrete løfter med seg til Sunndalsøra, men fagforeningslederen var likevel fornøyd.

– Vi fikk de svarene vi forventet. Vi er fornøyd med de svarene vi fikk i dag, sier leder for Sunndal kjemiske fagforening, Eivind Torvik.