Nordmenn blir stadig sykere, men ved Pleiehjemmet Kalfaret i Bergen har de klart å snu trenden. (Foto: TV 2/Leif Erik Kleppen)
Nordmenn blir stadig sykere, men ved Pleiehjemmet Kalfaret i Bergen har de klart å snu trenden. (Foto: TV 2/Leif Erik Kleppen)

Ansatte på sykehjem ble friskere

Pleiehjemmet Kalfaret i Bergen fikk snudd en negativ trend. Enkle grep i arbeidsdagen gjorde at sykefraværet falt. I en barnehage i Namsos prøver de et enda mer radikalt grep. De ansatte jobber seks timers arbeidsdag til full lønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Situasjonen på landsbasis kan høres mistrøstig ut. Tall fra første kvartal i år viser at vi er mer syke enn første kvartal 2008. Altså stikk motsatt retning av hva myndigheter og arbeidsgivere har jobbet for de siste åra.

Det finnes håp

Nå er det ikke noen grunn til å legge seg syk i senga over foruroligende tall, for det finnes håp. Et av dem er Kalfaret sykehjem i Bergen. Fra skyhøyt sykefravær på 17 prosent har situasjonen roet seg, og de ansatte er nå nede på 8 prosent. Ledelse og ansatte tok et krafttak sammen. Helt enkelt.

Trivsel på sykehjemmet

- De ansatte var veldig frustrerte og ga uttrykk for det, forteller leder Kari Hamre ved Kalfaret sykehjem. Vi måtte gjøre noe og kartla aller først de ansattes ønsker og behov.

Kari Hamre er institusjonssjef ved Kalfaret Sykehjem.
 (Foto: TV 2/ Leif Erik Kleppen)
Kari Hamre er institusjonssjef ved Kalfaret Sykehjem. (Foto: TV 2/ Leif Erik Kleppen)

Et eksempel på et problem var turnusen. Nå er turnusen skrevet femten måneder fram i tid - istedet for før i tida da de ansatte bare kjente sin arbeidsplan seks uker fram i tid.

- Og vi tar hensyn. Kanskje er det en ansatt som skal feire en stor dag, en annen skal på en lengre reise, og noen ansatte kommer fra andre kulturer og skal feire høytidene sine på andre tidspunkt enn våre, sier Hamre.

Godt miljø ga pris

Bergen kommune har visst å sette pris på sykehjemmet som går motsatt vei av resten av Norge. Kommunens arbeidsmiljøpris gikk til disse som altså viser vei for andre.

Kjerneord er å ta hensyn til folks ønsker, dermed skape økt trivsel og iver i jobben. Nå er vikarbruken også sunket. Det handler ganske enkelt om å gi og ta!

Bare seks timers dag

Også i Namsos kommune slet man med høye sykefraværstall. Her tok ledelsen i kommunen et annet grep. Seks timers arbeidsdag til full lønn. I en prøveperiode på to år. Hjelper det?

- Vi er ikke fornøyde ennå, sier personalsjef Egil Vatne.

Fraværet har gått ned med spinkle to prosent. Men så er ordningen også ganske ny, og dette spleiselaget mellom blant andre stat og kommune vil pågå ut 2010. Vatne håper på sterkere effekt etterhvert.

Har vi råd til 6 timers luksus?

Det overordnede spørsmålet er om Norge kan ta seg råd til å sette ned folks arbeidstid - til samme lønn som ved full arbeidsdag.

Assistentene i Fossbrenna barnehage er kjempefornøyde med sin nye tilværelse. Tina Osen Geving sier hun får brukt kroppen sin før hun drar på jobb.

- Jeg løper en tur i marka innen jeg skal på vakt her, sier en entusiastisk trebarnsmor.

Hun satser på at trim skal holde kroppen og, ikke minst, ryggen hennes i form arbeidslivet ut.

- Jeg har ingen barn, men satser på meg selv i den ekstra fritida jeg nå har, forteller Siri Olufsen, som nevner tid til solariumsbesøk som en gevinst for henne personlig.

- Jeg nyter livet!

Personalsjef Vatne mener at hvis gevinsten for denne innsatsen er betydelig lavere sykefravær, så vil sekstimersdagen lønne seg. Namsos kommune ble nødt til å hyre inn ekstra mannskap i barnehagen for å få det til å bære seg.

Mange forsøk lagt døde

Undersøkelser viser at mange av forsøkene med sekstimers arbeidsdag er blitt lagt ned igjen. Det går ikke rundt. Ordningen var deilig for de ansatte. Men for kostbar for arbeidsgiver.

Men unntak finnes. Solskinnshistorien på Tine Heimdal (Midt-Norge) er en slik. Etter to vellykkede år blir forsøket til en fast ordning. Meieriarbeiderne klarte kunststykket å både få ned sykefraværet fra 11 til 7 prosent. Og å få lønnsomheten opp med 30 prosent. Og ikke en eneste ny er ansatt.

Forskere som har sett på saken sier at det ikke bare er nedgangen i arbeidstid som forklarer resultatet. Her ble nemlig de ansatte tatt med på laget i mye større grad enn de hadde vært før.

Medbestemmelse og myndighet i forhold til egen hverdag ga utslag i mer overskudd til hver og en personlig, men også mer overskudd for bedriften!