Stormester satt sjakk matt av spriten

Den franske stormesteren Vladislav Tkachiev kom ikke lenger enn 11 trekk ut i partiet mot indiske Praveen Kumdar i en internasjonal sjakkturnering i India. Tkachiev var så full at han duppet av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han kom til oppgjøret i Chennai – tidligere kalt Madras – i det sørøstlige India så bedugget at han knapt kunne sitte oppreist. Etter en kort stund sovnet han, med pannen på sjakkbrettet, skrev avisen Hindustan Times fredag.

Tkachiev, som er ranket som nummer 58 i verden, lot seg ikke vekke, samme hva arrangørene gjorde for å få liv i ham. Etter halvannen time ble Praveen Kumdar tildelt seieren i partiet «av tekniske årsaker».

Tkachiev fikk en offisiell advarsel fra arrangørene, men har fått lov til å delta i resten av turneringen i Chennai. Den har ifølge Hindustan Times vist at unge indiske sjakkspillere gir mer kjente motstandere fra utlandet sterk motstand.

Vladislav Tkachiev er 35 år gammel og fransk statsborger med familiebakgrunn fra Russland og Kasakhstan. Han kan se tilbake på en lang rekke gode enkeltresultater og fikk status som stormester i 1996. (©NTB)