Comet Halden (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Comet Halden (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Hockeyklubben Comet konkurs

Kemnerens konkursbegjæring mot ishockeyklubben Comet ble tatt til følge.

Ishockeyklubben Comet fra Halden er konkurs. Det ble klart etter at kemnerens konkursbegjæring ble tatt til følge. Det melder Halden Arbeiderblad.

Milliongjeld
Klubbstyret i Comet hadde på torsdag et uttalt håp om å klare å komme frem til en løsning med kemneren, men sent i går kom meldingen om at Halden tingrett åpnet konkurs mot ishockeyklubben.

Comet klarte å betale inn klarte å betale inn 1.080.008 kroner av de om lag to millioner kronene de skylder kemneren i Halden.

Den resterende millionen skulle etter planen nedbetales etter evne. Det gikk ikke tingretten god for.

Comet-styret gir på sine nettsider beskjed om at de foreløpig ikke ønsker å kommentere konkursåpningen, men at de vil komme med uttalelser senere i dag.

Vurderer søksmål mot kemnerkontoret
På klubbens offisielle nettside bekrefter ledelsen at klubben vil anke dommen.

Ifølge Halden Arbeiderblad vurderer klubben dessuten å stevne kemnerkontoret ved kemner Berit Stangeland for løftebrudd.

Dersom ankesaken ikke fører frem betyr det trolig kroken på døren for IK Comet Halden i klubbens nåværende form.

- Tragedie
- Tragedie for norsk hockey at denne konkursen kommer nå, sier Tore Jobs er leder i Eliteserieforenigen og daglig leder i Sparta.

- Dette er tredje konkursen i norsk eliteserie på tre år - TIK for tre år siden, Furuset i fjor og Comet nå. Beslutningstagerne i forbundet som gir dem lisensen må nå se nøye på hva de har gjort og om de har tatt den rette beslutningen når de har gitt Comet lisens. Nå har det altså skjedd for tredje året på rad.

- Bare Sparta taper netto 500 000 kroner på Comet-konkursen. Det er mye penger på bunnlinjen for en norsk hockeyklubb. Klubbene har rett og slett ikke råd til å miste kamper. Flere klubber vil lide et stort økonomisk tap som følge av dette.