Ruben de la Red,  (Foto: Alvaro Barrientos/AP)
Ruben de la Red, (Foto: Alvaro Barrientos/AP)
SPÅDD LYSENDE REAL KARRIERE: Her feirer Rubén De la Red en scoring mot Santander i september 2008. (Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP)
SPÅDD LYSENDE REAL KARRIERE: Her feirer Rubén De la Red en scoring mot Santander i september 2008. (Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP)

Real Madrid-stjerne tror karrieren er over

En mystisk hjertefeil tvinger trolig Rubén de la Red (24) til å legge opp som fotballspiller.

Real Madrids midtbanespiller Rubén de la Red har snart vært borte fra fotballen i et helt år etter at han kollapset et kvarter ut i cupkampen mot Real Union den 30. oktober 2008.

Se De la Reds kollaps her (ekstern lenke hos Marca)

Uforklarlig hjertesvikt
Midtbanespilleren fikk påvist at en akutt forskyving av hjerterytmen førte til kollapsen. Likevel har ikke legene vært i stand til å forklare nøyaktig hva som forårsaket rytmeforskyvningen.

Den da 23 år gamle spanjolen var på det tidspunktet i ferd med å slå igjennom som fotballspiller, både på klubblaget Real Madrid og det spanske landslaget.

Etter den uforklarlige hjertesvikten har de la Red fått livet sitt snudd på hodet. Han får ikke lov å trene fotball og må inn til observasjon annenhver måned.

Klamrer seg til håpet
Nå forbereder han seg på at karrieren er over i en alder av 24 år.

- Jeg antar at jeg kanskje aldri vil kunne spille fotball igjen. Jeg håper at jeg en dag kan få vite årsaken til tilstanden jeg har og at det kan utvikles medisiner som gjør at jeg kan spille igjen, sier han ifølge 20minutos.es.

Han sier videre at han har et ekstremt sterkt ønske om å kunne returnere, men at han først og fremst ønsker å bli frisk.

- Jeg vil mer enn noe annet vite hva som feiler meg. Nå har jeg bare mange ubesvarte spørsmål som jeg ønsker å sette punktum for, sier han.

Rubén de la Red  (Foto: Juan Herrero/EPA)
Rubén de la Red (Foto: Juan Herrero/EPA)

22. september 2008 scoret de la Red sitt første og hittil siste mål for Real Madrid da Valencia ble slått 4-1 på Santiago Bernabeu.

Se scoringen i videovinduet under: